Σαουδάραβας πρίγκηπας μήνυσε το Forbes! Τον παρουσίασε φτωχότερο κατά…10 δισ.

saoudarabasΜήνυση κατά του περιοδικού Forbes, υπέβαλε ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, υποστηρίζοντας ότι τον δυσφήμισε όταν έγραψε ότι η περιουσία του ανέρχεται μόνο στα. . . 20 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ στην πραγματικότητα πλησιάζει τα 30 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο πρίγκιπας χαρακτηρίζει λανθασμένη και προκατειλημμένη απέναντι στους μεσανατολίτες επιχειρηματίες τη “λίστα” που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Φέτος, στον κατάλογο αυτό ο εγγονός του ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας και ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα βρίσκεται στην 26η θέση.

Αξιωματούχος δικαστηρίου του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος του περιοδικού, του εκδότη Ράνταλ Λέιν και δύο δημοσιογράφων.

Μέσω της εταιρείας του, της Kingdom Holding Company, ο πρίγκιπας έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών εταιρειών όπως οι Citigroup, News Corp και Apple Inc.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων, όπως το Plaza της Νέας Υόρκης, το Savoy του Λονδίνου και το George V του Παρισιού.

SHARE