Μάχιμα μόνο 6 Canadair από τα 18 που διαθέτει η χώρα

Από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415 και CL-215 που διαθέτουμε, μόνο έξι είναι τελικά αυτά που έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Κάλαμο, Ζάκυνθο και Αμαλιάδα.

‘Οπως αποκαλύπτει το protothema.gr, στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στη Ζάκυνθο αλλά και στην Αμαλιάδα, συμμετέχουν μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415. Tα υπόλοιπα είναι υπό επισκευή.

Αιτία, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις συνεχείς βλάβες που αναφέρονται από το γεγονός ότι εδώ και δύο εβδομάδες οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -ακόμη και στην γειτονική Αλβανία διατέθηκαν δυνάμεις.

Σύμφωνα με το protothema.gr, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αριθμός των πυροσβεστικών αεροσκαφών που θα συμμετάσχουν τις επόμενες ώρες στην κατάσχεση των πυρκαγιών δεν προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά.

SHARE