ΜΑΡΔΑΣ: Σε λίγο καιρό αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ

ImageHandler (3)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε πως «θα έχουμε τη λύση που θέλουμε» συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν μεν διαφωνίες αλλά δε δικαιολογείται ρήξη παρά την εξομάλυνση των διαφορών στις ιδιωτικοποιήσεις. Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως θα αλλάξει λίγο αργότερα έχοντας ως στόχο να απαλύνουν τον βαρύ αυτό φόρο.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε ότι υπάρχουν δύο ντοσιέ το ένα στο οποίο «εξετάζουμε τις θέσεις που συμφωνούμε και διαφωνούμε» και το δεύτερο «που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση και περιμένουμε λύση για την εκταμίευση του ποσού που χρειάζεται στο χρόνο που πρέπει».
Μιλώντας για τα τεχνικά κλιμάκια είπε ότι «έρχονται με πέντε ερωτήματα και γίνονται επτά, δεν μπορεί να υπάρχουν συνέχεια απαιτήσεις» προσθέτοντας ότι «δώσαμε ό,τι στοιχεία χρειάζονται τεχνικά κλιμάκια».

Όταν συζητάς 50 ενότητες και διαφωνείς σε τέσσερις, δεν υπάρχει λόγος εμμονής στις διαφωνίες, σημείωσε ο κ. Μάρδας μιλώντας στο STAR.

Όσον αφορά τα συμφωνημένα σημεία ο κ. Μάρδας κατονόμασε την εντατικοποίηση των ελέγχων, το θέμα του αλκοόλ και του καπνού ή το μηχανισμό εισπράξεων ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι οι διαφορές έχουν εξομαλυνθεί.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε ότι θα αλλάξει λίγο αργότερα υπερ των εισοδημάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν και στη λογική «να απαλύνουμε από το βαρύ φόρο που είχε επιβληθεί»

SHARE