Μάρδας: Αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει πλειστηριασμούς τα πράγματα θα ήταν πιο ομαλά

O πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, υποστήριξε ότι αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας, σχολιάζοντας την προτροπή του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα στο ίδιο ραδιόφωνο, η κυβέρνηση να επαναλάβει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τέσσερις νομοθετικές αναστολές όσον αφορά τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος σήμερα θα είχαμε τελειώσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του και ο κόσμος θα είχε ως βάρος τα μισά από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Τότε οι πλειστηριασμοί θα ήταν πολύ πιο εύκολοι σε σχέση με σήμερα. Τότε ήταν πολύ πιο εύκολοι οι διακανονισμοί τώρα έχουν αυξηθεί οι τόκοι και έχει αυξηθεί και το βάρος».

Στο ερώτημα ότι τότε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ και διατύπωνε το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ο κ. Μάρδας απάντησε: «Αν η ΝΔ είχε αποφασίσει τότε να κάνει τους πλειστηριασμούς με μια τέτοια άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες που έχουμε κάνει εμείς τώρα, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ λιγότερες».

Αναφερόμενος δε στις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πλειστηριασμών όταν ήταν αντιπολίτευση είπε:

«Αν και εγώ πρέπει να σας πω ότι διαφωνούσα με την τότε θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση είναι που κυβερνά και η αντιπολίτευση είναι αυτή που κάνει τη δουλειά της όπως νομίζει ότι πρέπει να την κάνει. Κάποια στιγμή η όποια κυβέρνηση πρέπει να αντιλαμβάνεται το ρόλο της και η αντιπολίτευση το δικό της ρόλο».

SHARE