Μάγδα Φύσσα: Παυλόπουλος και Τσίπρας να απαντήσουν γιατί καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

magda fussa«Είμαι εδώ ως πολίτης, ως μητέρα του Παύλου και θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που νιώθουμε και ζούμε. Ζητάω ως μητέρα και ως πολίτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας να μου δώσουν μια απάντηση σε όλο αυτό που γίνεται. Για ποιο λόγο; Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μια πολιτική δολοφονία.

Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι έξω. Κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο που δολοφόνησαν τον Παύλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους βλέπουμε, να ακούμε τις κοροϊδίες τους, να βλέπουμε τις προκλήσεις τους και τα γέλια τους. Φτάσαμε στο σημείο, ο πατέρας του Παύλου να μην είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να αντέξει. Απλά αν θέλουν ας μου δώσουν μια απάντηση. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από μια εγκληματική οργάνωση που είναι και ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή. Μου οφείλουν μια απάντηση και θα ήθελα μια απάντηση.

Αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι ας μου απαντήσουν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Τα κύρια αιτήματά τους αφορούν στην μεταφορά της δίκης από την αίθουσα στον Κορυδαλλό σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, καθώς όπως τονίστηκε κρίνεται πιο κατάλληλη, στον ορισμό περισσότερων δικάσιμων από πέντε που έχουν αποφασιστεί να γίνουν αυτόν τον μήνα, αλλά και στην αποκλειστική απασχόληση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Έπειτα από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη, αλλά το εμπόδιο είναι πως έχουν οριστεί μόλις πέντε συνεδριάσεις μέσα στον Ιούνιο, ενώ παλαιότερα ήταν 12 ανά μήνα. Νιώθουμε ότι έχουμε γίνει μπαλάκι μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης της Εφετείου», επισήμανε η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, ενώ κι ο έτερος συνήγορος της οικογένειας, Ανδρέας Τζέλλης δήλωσε ότι «αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν. Ο Κορυδαλλός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Το πιο βασικό για μένα είναι οι δικάσιμοι και η αποκλειστική απασχόληση των δικαστών, στη δίκη αυτή είναι απαραίτητη. Όλοι αυτοί οι εμπαιγμοί αποθρασύνουν κάποιους. Ο κίνδυνος είναι σαφής. Κάποιοι θεσμικοί παράγοντες εμπαίζουν τους πάντες. Γίνεται μια προσπάθεια απολιτικοποίησης της δίκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE