ΜΗΝΥΜΑΤΑ Μ. ΛΑΤΣΗ – Ν. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ «Να ενσωματωθούν με αξιοκρατία και εμπιστοσύνη τα «πολύτιμα» στελέχη της Eurobank χωρίς εκπτώσεις»

NANOPOULOΗ διοίκηση της Εθνικής και ο Πρόεδρος κ. Α. Τουρκολιάς, έλαβαν την Τρίτη το απόγευμα  ένα μήνυμα: Ότι ο όμιλος Λάτση δε θα παραδοθεί άνευ όρων στις διαδικασίες συγχώνευσης, αλλά θα «προστατέψει» το κύρος των στελεχών και υπαλλήλων του.

Οι ομιλίες της Μαριάννας Λάτση και του Ν. Νανόπουλου στην παρουσίαση της νέας έκδοσης του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του ομίλου Eurobank “Σάμος – Τα αρχαιολογικά Μουσεία”, δεν εξαντλήθηκαν στα «ευχολόγια» για τη νέα σελίδα που ανοίγει στη συγχώνευση με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ούτε στους επαίνους για τα στελέχη και τους υπαλλήλους της EUROBANK. Επισημάνσεις από τις ομιλίες:

–          Ν.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Είμαι δε αισιόδοξος ότι η Διοίκηση της Εθνικής με την ωριμότητα και ευθύτητα που τη διακρίνει, θα ενσωματώσει αξιοκρατικά όλα τα θετικά στοιχεία και από τους δύο οργανισμούς στη βάση της διατυπωμένης αρχής “the best of both”, και με γνώμονα το ευρύτερο συμφέρον.  Στο τέλος της ημέρας κρινόμαστε όλοι πάντα από το τελικό αποτέλεσμα: την ικανότητα μας να συνδράμουμε στην ανόρθωση και ανάπτυξη της οικονομίας μας, την επιτυχία μας να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις και εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας.  Σε ένα τόσο σύνθετο εγχείρημα υπάρχει ασφαλώς χώρος για τους ικανούς  και τους άξιους, χωρίς εκπτώσεις».

–          ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ:  Η δύναμη της Eurobank είναι οι άνθρωποί της. Η δυναμική πορεία της οφείλεται στους ανθρώπους της. Οφείλεται στους 19.000 ανθρώπους που κέρδισαν αμετάκλητα την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών του Ομίλου, δημιουργώντας το πιο πολύτιμο και ανθεκτικό Core Tier I: Το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης. Μια ομάδα δεμένη και καλά προπονημένη από την ηγεσία της, τον Γιώργο Γόντικα,  τον Τίμο Χριστοδούλου, τον Ξενοφώντα Νικήτα, τον Νίκο Νανόπουλο, τον Νίκο Καραμούζη, τον Βύρωνα Μπαλλή, και τους άλλους εκλεκτούς πρωτεργάτες αυτής της λαμπρής πορείας, όπως ο Μιχάλης Κολακίδης και πολλοί άλλοι. Οι άνθρωποι που, με επαγγελματισμό και υψηλού επιπέδου ικανότητες, έκτισαν και λειτουργούν τις πιο σύγχρονες υποδομές, τα πιο εξειδικευμένα δίκτυα, τα πιο σύνθετα και προωθημένα συστήματα, όλα αυτά που έχουν σφραγίσει την ταυτότητα της Eurobank με το ISO της σύγχρονης, της μοντέρνας τράπεζας. Οι βασικοί μέτοχοι της Eurobank κι εγώ προσωπικά, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προσωπικά στον κάθε έναν άνθρωπο του Ομίλου της Τράπεζας. Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε, να συνεργαστούμε. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για αυτήν τη συνεργασία. Και επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντα στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, του κόσμου που δημιούργησε τον Όμιλο της Εurobank.  Και τώρα, καθώς αυτός ο πρώτος κύκλος κλείνει κι ένας δεύτερος ανοίγει, είμαστε και είμαι πεπεισμένη ότι, σε συνθήκες αξιοκρατίας και εμπιστοσύνης, με επίγνωση των αναγκών και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όλοι αυτοί οι πολύτιμοι άνθρωποι θα έχουν μια νέα ευκαιρία να αξιοποιήσουν όλα όσα έμαθαν και πέτυχαν, συμμετέχοντας δραστήρια και προσφέροντας ολόψυχα τις δυνάμεις τους στην οικοδόμηση του νέου, μακράν ισχυρότερου τραπεζικού ομίλου της χώρας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ EUROBANK

O  Ν. Νανόπουλος επισήμανε  ότι “σε πολλούς τομείς, η τράπεζά μας αναδείχθηκε σε σημείο αναφοράς για το τραπεζικό επιχειρείν, γεγονός που θα αποτελέσει πιστεύω χρήσιμη παρακαταθήκη για την  επόμενη μέρα”.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι “πίσω από τα επιτυχημένα μοντέλα και τα αποτελεσματικά συστήματα, πάντα  βρίσκονται οι άνθρωποι, οι δημιουργικές τους ιδέες και η σκληρή τους δουλειά”.

“Και στην περίπτωση της  Eurobank, είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποί της μετουσίωσαν τις σύγχρονες ιδέες σε καινοτόμες πρακτικές και της έδωσαν τη δύναμη και την ικανότητα να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων, κατοχυρώνοντάς την στη συνείδηση του κοινού με ό,τι πιο δυναμικό και σύγχρονο έχει να επιδείξει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα”, πρόσθεσε.

“Στις δε σημερινές, πράγματι ακραίες συνθήκες της κρίσης που βιώνουμε, ένας τέτοιος οργανισμός, ένα τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο δεν επιλέγει την εσωστρέφεια και την αναδίπλωση, αλλά με θετικό και μαχητικό πνεύμα συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή της εθνικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση.  Παρά τις σοβαρές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει συνολικά το τραπεζικό σύστημα, αυτό το θετικό μήνυμα εμείς το περνάμε καθημερινά στην κοινωνία και τους πελάτες μας, πιστεύοντας ότι οι προκλήσεις επιφυλάσσουν και ευκαιρίες για όσους είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να τις αξιοποιήσουν”, υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος.

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΛΑΤΣΗ
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση. Η δέκατη τέταρτη έκδοση της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων» είναι φέτος αφιερωμένη στη Σάμο και τα Αρχαιολογικά της Μουσεία. Αυτή η σειρά των βιβλίων μας αποτελεί τον καρπό της πολιτιστικής συνεργασίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη  Λάτση και της Τράπεζας Eurobank που με την φετινή έκδοση προσεγγίζει χρονικά ένα κομβικό σημείο.
Όταν το 1997 αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία δεν είχαμε ούτε οι ίδιοι αναλογιστεί τη δυναμική που θα αποκτούσε με την πάροδο των ετών καθιερώνοντας αυτή την εκδοτική σειρά σε ένα πολύτιμο εργαλείο ανάδειξης, διάσωσης και μελέτης του ελληνικού πολιτισμού. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, οι εκδόσεις του «Κύκλου των Μουσείων» κοσμούν τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μουσείων και ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Πάνω από 100.000 επιστήμονες ή απλοί λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού επισκέπτονται σε ετήσια βάση την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, όπου τους δίδεται η δυνατότητα να ξεφυλλίσουν διαδικτυακά όλες τις εκδόσεις μας, να αναγνώσουν τα άρτια επιστημονικά κείμενα και να απολαύσουν περίπου 9.000 καλαίσθητες φωτογραφίες αρχαιολογικών  εκθεμάτων.
Στη μέχρι σήμερα διαδρομή μας, επισκεφθήκαμε συνολικά 14 μουσειακούς και αρχαιολογικούς χώρους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο προβεβλημένους. Με πρώτο μας σταθμό το Μουσείο Μπενάκη περιηγηθήκαμε μερικά από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας μας όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης, τα Μουσεία Πειραιά, Ελευσίνας, Δήλου, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Δελφών, Ολυμπίας, Μαραθώνα, Θηβών και Πέλλας, φτάνοντας στον φετινό προορισμό μας, τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Σάμου.
Το νέο αυτό πόνημα των λαμπρών αρχαιολόγων κ. Κωνσταντίνου Τσάκου και της κας Μαρίας Βιγλάκη Σοφιανού τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς,  ρίχνει φως σε πολύτιμους θησαυρούς και αρχαιολογικά ευρήματα του ιωνικού πολιτισμού, μερικά από τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Μέσα από ένα πλούσιο και πολυσύνθετο ψηφιδωτό εκθεμάτων από τα δύο Αρχαιολογικά Μουσεία του νησιού, στο Βαθύ και στο Πυθαγόρειο, παρουσιάζονται στον αναγνώστη τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα του αρχαίου πολιτισμού της «θαλασσοκράτειρας» Σάμου, η οποία φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένωσή της με την Ελλάδα.
Σήμερα, που ολοκληρώνεται η σειρά του ‘Κύκλου των Μουσείων’ με τη συγχρηματοδότηση της Eurobank εκφράζω για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου προς το Υπουργείο Πολιτισμού που στάθηκε διαχρονικός και γενναιόδωρος αρωγός στην προσπάθειά μας καθώς και προς όλη την εκδοτική  ομάδα που κάθε φορά ξεπερνούσε σε ποιότητα τον εαυτό της και τον υψηλό πήχη που η ίδια είχε θέσει την προηγούμενη χρονιά.
Σήμερα, που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά, οφείλουμε να ανασυνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Το παρωχημένο μοντέλο της οικονομικής μεγέθυνσης με δανεικά κατέρρευσε, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει όλον τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός βιώνει τις οδύνες της πιο βαθιάς ύφεσης που έχει συμβεί σε συνθήκες ειρήνης. Και προσπαθεί να θέσει τα θεμέλια για ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη. Η οποία συνιστά το πλέον ευνοϊκό και σταθερό πεδίο για την ευόδωση αυτών των προσπαθειών του.
Η ελληνική πολιτεία, οι επιχειρήσεις, τα κοινωφελή ιδρύματα, τα πανεπιστήμια, οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί και πάνω από όλα εμείς οι ίδιοι, ατομικά, έχουμε χρέος συντεταγμένα να πορευτούμε για να υπερβούμε την κρίση, να τεθεί η χώρα μας πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, με όρθια την ελληνική κοινωνία και με ισχυρή την Δημοκρατία, που εμείς πρώτοι προσφέραμε στην ανθρωπότητα και που εμείς πρώτοι, ως Έλληνες οφείλουμε να σεβόμαστε.
Αναπόφευκτα, η δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επαναφέρουν την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής, δικαιοσύνης και ευημερίας περνά μέσα από την οικονομική ανάπτυξη.
Η ελληνική επιχειρηματικότητα προς το παρόν παρακολουθεί τις εξελίξεις πίσω από μια προστατευτική ασπίδα. Είναι η στιγμή να βγει μπροστά, να δημιουργήσει η ίδια τις πρόσφορες συνθήκες για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και για να ανοίξουν νέοι δρόμοι στο «επιχειρείν» στη χώρα μας.
Ο τόπος έχει, περισσότερο παρά ποτέ, ανάγκη την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, που δρα με σεβασμό στους νόμους της δημοκρατίας, στον κόσμο της εργασίας, στον ανταγωνισμό, στην παραγωγική δύναμη που λέγεται γνώση.
Η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης. Κι αν όλοι εμείς, οι Έλληνες, πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των άλλων. Τότε θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εμάς.
Στον Όμιλο Λάτση, με πρώτο τον πατέρα μου Γιάννη Λάτση που όπως όλοι ξέρετε ξεκίνησε από το μηδέν στην αρχή της ζωής του, πιστεύουμε στις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου και στην ικανότητά τους να ανατρέπουν όποιους δυσμενείς συσχετισμούς. Άλλωστε, το έχουν πετύχει πολλές φορές μέχρι σήμερα.
Αυτή η εμπιστοσύνη δεν είναι απλώς λόγια. Έχει πραγματικό αντίκρισμα.
Αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι, διαχρονικά, ο Όμιλός μας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πατρίδα μας, με κεφάλαια που κατά κύριο λόγο αποκτήθηκαν από τις διεθνείς δραστηριότητές του. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος είναι ο μεγαλύτερος έλληνας ιδιώτης εργοδότης, καθώς προσφέρει πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επιτρέψτε μου να αξιοποιήσω την σημερινή εκδήλωσή μας, για να επαναλάβω και να κάνω σαφή μια θεμελιώδη θέση μας. Ο Όμιλός μας έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή: Να είναι δεμένος με την πατρίδα μας.
Γι΄ αυτό, ο Όμιλος ήταν, είναι και θα είναι εδώ, δυναμικά παρών. Ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος, που αναπτύσσεται διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμμαχίες του με Έλληνες αλλά και με διεθνείς εταίρους με ισχύ, γνώση και εμπειρία. Διατηρώντας την πρωτοβουλία, διερευνώντας όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσης και σε νέα επιχειρηματικά πεδία, έτοιμος να κάνει τολμηρές και μεγάλες επενδύσεις στο αύριο μιας Ελλάδας ευρωπαϊκής, όρθιας, δίκαιης και ισχυρής.
Αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας ο κάθε ένας από εμάς τη βιώνει με διαφορετικό τρόπο και αναμφίβολα σε διαφορετικό μέγεθος. Σε αυτές τις συνθήκες εμείς  στον Όμιλο Λάτση δεν προσπαθούμε εναγωνίως να προστατεύσουμε τα κεκτημένα. Τολμούμε, προτείνουμε, συμμετέχουμε και υλοποιούμε επιχειρηματικές συμφωνίες εθνικής εμβέλειας και επιρροής με γνώμονα το καλό της πατρίδας και όχι τα ατομικά ωφελήματα.
Για παράδειγμα,  με τη συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργείται μια από τις ισχυρότερες τράπεζες στην Ευρωζώνη.
Ταυτόχρονα, κλείνει για εμάς ένας πρώτος κύκλος που είχε ανοίξει το 1990, όταν ο Όμιλος Λάτση αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα και ίδρυσε την Ευρωεπενδυτική Τράπεζα.  Ήταν ένα πρώτο βήμα σε μια δυναμική πορεία εξαγορών και συγχωνεύσεων που μέσα σε μια 10ετία δημιούργησαν την πανίσχυρη βάση του Ομίλου της Eurobank στη χώρα. Βάση που, στη συνέχεια, έδωσε την δύναμη στη Eurobank να αρχίσει το μεγάλο ταξίδι της εκτός ελληνικής επικράτειας, σπεύδοντας να ανοίξει δρόμους αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με τους λαούς της ευρύτερης περιοχής και συμβαδίζοντας με πρωτοπόρα τμήματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ώστε στο τέλος της δεύτερης 10ετίας της ζωής της να έχει αναδειχθεί σε μια ισχυρή συστημική δύναμη στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
H Eurobank δεν έχει την τιμή να διαθέτει τη μακρά ιστορική διαδρομή άλλων ελληνικών τραπεζών. Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η Εθνική, έχει την πιο μακρά διαδρομή, 171 χρόνων. Η τρίτη μεγαλύτερη, η Alpha, έχει μια διαδρομή που οι ρίζες της απλώνονται στο 1879, πριν 133 χρόνια. Η τέταρτη μεγαλύτερη, θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει τα 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, σε λίγα χρόνια, το 2016. Η Eurobank είναι μόλις 22 ετών.
Είχε, όμως, την μεγάλη τιμή να μπορέσει να σταθεί ισότιμα με τόσο άξιους και διαχρονικά ισχυρούς ανταγωνιστές, να σταθεί ίση προς ίσους με τραπεζικά ιδρύματα με τεράστια εμπειρία και ισχυρές θέσεις στην ελληνική αγορά, αν και τόσο νέα. Μέσα σε δύο 10ετίες, αξιώθηκε να αναδειχτεί στη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, με ενεργητικό περίπου 74 δισ. ευρώ. Να καταταγεί μεταξύ των ηγετικών τραπεζών σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία και Σερβία. Να είναι παρούσα μέχρι την Ουκρανία. Να διακριθεί στον τομέα διαχείρισης περιουσίας στην Κύπρο, στο Λουξεμβούργο και στο Λονδίνο.
Πού βρήκε τη δύναμη να τα πετύχει αυτά, μέσα σε δύο 10ετίες; Που, αλήθεια, οφείλεται η τόσο δυναμική πορεία;
Ασφαλώς, ο Όμιλος Λάτση διέθετε πάντα τα απαιτούμενα κεφάλαια, περιβάλλοντας με εμπιστοσύνη και ενισχύοντας απλόχερα και αυτήν την επένδυσή του στην πατρίδα μας. Αλλά, αν τα κεφάλαια είναι αναγκαία προϋπόθεση, όπως όλοι γνωρίζουμε, από μόνη της δεν είναι ασφαλώς και ικανή συνθήκη.
Η Eurobank βρήκε τη δύναμη εκεί ακριβώς που βρίσκεται η δύναμη κάθε αξιόλογης επιχείρησης. Η δύναμη της Eurobank είναι οι άνθρωποί της. Η δυναμική πορεία της οφείλεται στους ανθρώπους της.
Οφείλεται στην ισχυρή ομάδα των 19.000 ανθρώπων του Ομίλου της. Μια ομάδα νεανική (με μέσο όρο ηλικίας μόλις 38 έτη). Με υψηλή μόρφωση (φτάσαμε το 94% των προσλήψεων να είναι πτυχιούχοι και το 44% να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών σπουδών ή διδακτορικών τίτλων). Μια ομάδα δεμένη και καλά προπονημένη από την ηγεσία της, τον Γιώργο Γόντικα,  τον Τίμο Χριστοδούλου, τον Ξενοφώντα Νικήτα, τον Νίκο Νανόπουλο, τον Νίκο Καραμούζη, τον Βύρωνα Μπαλλή, και τους άλλους εκλεκτούς πρωτεργάτες αυτής της λαμπρής πορείας, όπως ο Μιχάλης Κολακίδης και πολλοί άλλοι.
Οφείλεται στους 19.000 ανθρώπους που κέρδισαν αμετάκλητα την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών του Ομίλου, δημιουργώντας το πιο πολύτιμο και ανθεκτικό Core Tier I: Το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης.
Που με γνώση και συστηματική προσπάθεια έμαθαν να προσαρμόζονται στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες και, μαζί τους, να προσαρμόζουν ολόκληρο τον Όμιλο της Eurobank στις πιο αντίξοες συνθήκες και στις πιο σύνθετες απαιτήσεις ενός σκληρού ανταγωνισμού.
Που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του πελάτη της Τράπεζας. Αναζητώντας νέα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας. Και ανιχνεύοντας νέους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους, να ενισχύσουν την ελληνική επιχειρηματικότητα στη μάχη της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της ποιότητας.
Οι άνθρωποι που, με επαγγελματισμό και υψηλού επιπέδου ικανότητες, έκτισαν και λειτουργούν τις πιο σύγχρονες υποδομές, τα πιο εξειδικευμένα δίκτυα, τα πιο σύνθετα και προωθημένα συστήματα, όλα αυτά που έχουν σφραγίσει την ταυτότητα της Eurobank με το ISO της σύγχρονης, της μοντέρνας τράπεζας.
Οι βασικοί μέτοχοι της Eurobank κι εγώ προσωπικά, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προσωπικά στον κάθε έναν άνθρωπο του Ομίλου της Τράπεζας. Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε, να συνεργαστούμε. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για αυτήν τη συνεργασία. Και επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντα στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, του κόσμου που δημιούργησε τον Όμιλο της Εurobank.
Και τώρα, καθώς αυτός ο πρώτος κύκλος κλείνει κι ένας δεύτερος ανοίγει, είμαστε και είμαι πεπεισμένη ότι, σε συνθήκες αξιοκρατίας και εμπιστοσύνης, με επίγνωση των αναγκών και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όλοι αυτοί οι πολύτιμοι άνθρωποι θα έχουν μια νέα ευκαιρία να αξιοποιήσουν όλα όσα έμαθαν και πέτυχαν, συμμετέχοντας δραστήρια και προσφέροντας ολόψυχα τις δυνάμεις τους στην οικοδόμηση του νέου, μακράν ισχυρότερου τραπεζικού ομίλου της χώρας. Ο οποίος θα είναι δυναμικά παρών σήμερα κι ακόμη δυναμικότερα αύριο, πρωταγωνιστής στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας σε μια νέα τροχιά, βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

 

SHARE