ΜΕΤΟΧΕΣ: ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ»

XRHMAT Δέκα μετοχές, «δίνει» σαν επιλογές της, η στήλη «IN &OUT” του «Χρηματιστηρίου». Απλά τις παρουσιάζουμε.

 

!ΦΟΥΡΛΗΣ : ‘Εφερε στην Ελλάδα τα ΙΚΕΑ και τα αναπτύσσει και σε γειτονικές χώρες, ενώ είναι ιδιοκτήτρια και των αθλητικών ειδών Intersport, αυτό το διάστημα αποτιμάται … μόλις 112,2 εκατομμύρια ευρώ. Όποιος, δηλαδή, θέλει να αγοράσει επτά (7) καταστήματα ΙΚΕΑ, εκ των οποίων πέντε (5) στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 1 στη Βουλγαρία, τα «αγοράζει « με αυτό το (συνολικό) ποσό μέσω του Χρηματιστηρίου!

 

Το ποσό αυτό είναι άκρως υποτιμημένο, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι μόνο το κατάστημα ΙΚΕΑ της Βουλγαρίας κόστισε 60 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας από μόνη της αυτή η επένδυση το 60% (!) της σημερινής κεφαλαιοποίησης του Φουρλή.Πολύ περισσότερο αν προστεθεί το γεγονός ότι η καθαρή αξία της γης και των ακινήτων της εταιρείας ανέρχεται σε 240 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα όποιος «αγοράσει» σήμερα τον Φουρλή, παίρνει και την εταιρεία Intersport, η οποία έχει 84 (!) καταστήματα στην Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Κύπρο, απευθυνόμενη σε μια αγορά άνω των 110 εκατ. κατοίκων. Σημειωτέον ότι η Intersport, από τα 16 καταστήματα που διαθέτει σήμερα στην τουρκική αγορά, έχει θέσει ως στόχο να τα αυξήσει σε 50, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Στη σελίδα 14 μπορείτε να διαβάσετε πολλά περισσότερα…

 

!ΚΛΜ: Ήταν να μη το αποφασίσουν… Χαμός και χαλασμός χθες στο ταμπλό…

 

!ΟΛΠ: Παραμένει υποτιμημένος, βαρύ χαρτί και σαν κάτι να τον βασανίζει…

 

!ΟΤΟΕΛ: Δεν διακρίνεται για τις μεγάλες εξάρσεις του, αλλά αποτελεί μία σιγουριά…

 

!ΜΙΓ: Σαν κάτι να λέει ότι αρχίζει η μεγάλη αντεπίθεση… Ειδικά αν διασπάσει και το 0,5000 ευρώ.

 

!ΥΓΕΙΑ: Πρέπει να το έχουν αναλάβει πολύ ισχυρά χέρια. Αλλιώς, δεν εξηγείται τέτοια συμπεριφορά διαρκείας… Με την κ/φση στα 229,3 εκατ. ευρώ στη τιμή του 0,7500 ευρώ και με τις αντίστοιχες των ΙΑΣΩ και ΙΑΤΡΙΚΟ στα 78,1 εκατ. και 75 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Και με ανοδική διαφυγή της τάξης του 500% από το ιστορικό χαμηλό του 0,1250 ευρώ πριν μόλις 7,5 μήνες.!!

 

!PROFILE: Μάλον την προετοιμάζουν για το νέο άλμα της. Πόσο μάλλον όταν την … έφθασε η … Αλτέκ(!!)…

 

!REDS: Με ονομαστική αξία 1,31 ευρώ δεμένη στο άρμα της Ελλάκτωρ, με την book value στα 2,05 ευρώ περίπου απέχει από την NAV 200%, με εξαιρετικά δυσανάλογο το discount. Ανοδος 3,2%χθες στο 0,7380 ευρώ με 11.600 τμχ.   O τραπεζικός δανεισμός της ανέρχεται σε 34 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμα στα 10 εκατ. ευρώ και τον δείκτη δανειακής μόχλευσης μόλις στο 0,21. Πραγματικό ”asset value”…

 

!ΜΟΝΤΑ(απάντηση): Η εταιρεία έχει περιεχόμενο, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον δανεισμό της και αποτιμάται σε… 7,7 εκατ. ευρώ. Αστειότητες δηλαδή, πόσο μάλλον όταν χρεοκοπημένες και σαπάκια βρίσκονται στα… ύψη συγκριτικά.

 

!ΜΟΧΛΟΣ: Δεύτερη ημέρα εντυπωσιακής παρουσίας στο ταμπλό, δεν ”σκιάχθηκε” από το προχθεσινό +28% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας με άνοδο 22% και με ανεκτέλεστο αγορών για πολλές χιλιάδες τεμάχια. ‘Οταν μία μετοχή αποτιμάται στο ένα δέκατο και χαμηλότερα της λογιστικής αξίας της και με δείκτη δανειακής μόχλευσης εξαιρετικότατο λογικό είναι κάποια στιγμή να ”διαμαρτυρηθεί” για την βαναυσότητα..  Στα 13 ευρώ η book value και στο… 1,7200 η τιμή στο χθεσινό κλείσιμο.

SHARE