ΜΕΡΚΕΛ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα- Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες, ζητούνται από πολλούς ανθρώπους πολλά

ΜΕΡΚΕΛ ΚΟΥΡΕΜΑΣε καλό δρόμο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, σε συνέντευξή της στην αυριανή «Braunschweiger Zeitung», αναγνωρίζει ότι αυτή την εποχή «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης, η καγκελάριος σημειώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση,, «η οποία θέλει να κάνει αλλαγές».

Η κυρία Μέρκελ εκφράζει ακόμη την κατανόησή της και για τη συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας, ενώ δικαιολογεί και την απεικόνισή της ως ναζί, μιλώντας για «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης» και προσθέτει: «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά».

Διευκρινίζει δε, ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες», ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες της γερμανικής αντιπολίτευσης ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

SHARE