Σαμαρας σε πολυεθνικές: Επενδύστε στη χώρα-Τέλος το Grexit

SAMARASΝα επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε ο πρωθυπουργός τους εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη. Μεταξύ αυτών, η Unilever, η Cosco, η Philip Morris – Παπαστράτος,  η PEPSICO, η SPECIFAR, η NESTLE, η BIC VIOLEX, η LAFARGE, η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, η VODAFONE και  η NOVARTIS,

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους επιχειρηματίες τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ’ όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προιόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους  μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρουσία και των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη. Μεταξύ αυτών, η Unilever, η Cosco, η Philip Morris – Παπαστράτος,  η PEPSICO, η SPECIFAR, η NESTLE, η BIC VIOLEX, η LAFARGE, η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, η VODAFONE και  η NOVARTIS,

Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και η επέκταση όσων ήδη βρίσκονται στη χώρα μας, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και τη μείωση της ανεργίας.

Το στίγμα των προθέσεών του ο πρωθυπουργός το είχε ήδη δώσει από την περασμένη Παρασκευή, στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες. «Για την κυβέρνηση η επόμενη ημέρα έχει αρχίσει, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση» είχε πει. «Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και από την πλευρά μας η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Ξεκινούμε νέο μαραθώνιο. Περνάμε στην απενοχοποίηση των επενδύσεων, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

SHARE