Λυκούδης: Μεγάλη ευκαιρία να συγκροτηθεί η μεγάλη και ενιαία κεντροαριστερή παράταξη

Χρησιμοποιώντας την προσφώνηση «συντρόφισσες και σύντροφοι» ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, χαιρετίζοντας στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται, ώστε να συγκροτηθεί η μεγάλη και ενιαία κεντροαριστερή παράταξη.

Ο επικεφαλής των μεταρρυθμιστών τόνισε ότι η προοπτική αυτή είναι επιτακτική ανάγκη και απάντησε στην πρόταση που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά: «Το ιδρυτικό μας συνέδριο δεν μπορεί να είναι συνέχεια του σημερινού συνεδρίου. Η κοινή πορεία επιβάλλει το ιδρυτικό μας συνέδριο δεν μπορεί να είναι συνέχεια του σημερινού συνεδρίου. Η κοινή πορεία επιβάλλει συμφωνημένα βήματα», είπε.

Ο κ. Λυκούδης άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει εκποιήσει όλο το αξιακό απόθεμα της Αριστεράς και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει θέση στο νέο εγχείρημα. «Και η ΝΔ», συνέχισε, «δε μπορεί να απαλλαγεί από τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά».

«Η Ελλάδα πρέπει να συμμετάσχει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, όποια κατεύθυνση και αν πάρει» τόνισε και χαρακτήρισε «διαχρονικό πολιτικό έγκλημα του αριστερού λαϊκισμού την ενοχοποίηση της ΕΕ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE