«Λουκέτο» Κοντομηνά στην Alpha Editions – Ποια περιοδικά κλείνουν

helloΆσχημα είναι τα μαντάτα στον χώρο των Media καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος Alpha Editions που εκδίδει τα περιοδικά Hello, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ και Τηλεκοντρόλ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι σταματάει τη λειτουργία του και κρατάει στην κυκλοφορία προς το παρόν για 3-4 τεύχη ακόμα τα περιοδικά Hello και 7 Μέρες TV καθώς για αυτά φέρεται να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον από άλλες εκδόσεις. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gossip-tv.gr η είδηση για το λουκέτο αυτό δεν ήταν αναμενόμενη μετά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι κυκλοφορίες είναι και αυξημένες και άρα τα έσοδα πολύ περισσότερα.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το κατά πόσο ειδικά για το Hello ο Όμιλος έχει το δικαίωμα να πουλήσει τον τίτλο αλλού αφού ουσιαστικά πρόκειται για ξένο asset και υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες και προδιαγραφές από το εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29/08/2016 είχε ανακοινωθεί ότι η «ALPHA EDITIONS AE», διά­δο­χος εται­ρεία της εται­ρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» ήταν υποχρεωμένη να κατα­βά­λει στους συντά­κτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιο­δι­κών της εται­ρείας τις δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που “είχε παρα­λεί­ψει” να τους κατα­βά­λει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διά­στημα πριν την αιφ­νι­δια­στική δια­κοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της.

Επί­σης με την ίδια από­φαση, η εται­ρεία ήταν υποχρεωμένη να απα­σχο­λεί το εν λόγω προ­σω­πικό με τους ίδιους όρους εργα­σίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της δια­κο­πής δρα­στη­ριό­τη­τας της μετα­βι­βά­σα­σας εται­ρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

SHARE