ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: “Έχουμε ελέγξει το 25%” λέει το ΣΔΟΕ – Υπάρχουν παραβάσεις

ΛΛ ΣΔΟΕ

Το 25% των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ έχει ελεγχθεί και εκτιμάται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των υποθέσεων, δήλωσε στον ΣKAI, ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος που αποκάλυψε πως το Σώμα έχει ολοκληρώσει ήδη τον έλεγχο 500 υποθέσεων από τις 2.062 υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Ο κ. Φλωράτος υπογράμμισε πως μόλις 918 φυσικά και νομικά πρόσωπα από τα 2.062 που περιλαμβάνονται στη λίστα εμφανίζουν ποσά στις καταθέσεις τους, ενώ οι υπόλοιπες καταθέσεις είναι μηδενικές.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως στο τέλος της έρευνας το ΣΔΟΕ θα καταθέσει στους Οικονομικούς Εισαγγελείς αναφορά για το σύνολο των καταθετών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φλωράτος η υπόθεση του οδοντιάτρου της Βούλας στον οποίο βεβαιώθηκε φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε μέσα από τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβανόταν ο εν λόγω φορολογούμενος αν και εμφανιζόταν να έχει μηδενική κατάθεση.

Ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ υπογράμμισε πως και στις 500 υποθέσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ, οι δύο κεντρικές και οι 13 περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ελέγχουν και τις λίστες καταθετών σε Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν και διενεργούν 20.000 παράλληλους ελέγχους.

SHARE