Κύπρος: Το ΑΚΕΛ θα σεβαστεί πλήρως τους όρους του μνημονίου. Έτσι συμβαίνει όταν η Αριστερά κυβερνά…

Κύπρος, άλλο Ελλάδα! ‘Αλλο να είσαι κυβέρνηση και άλλο να είσαι αντιπολίτευση και να λες ότι…σου καπν΄θισει. Το ΑΚΕΛ λοιπόν, δηλώνει ότι ”  θα σεβαστεί πλήρως τους όρους του μνημονίου αν κι εφόσον συμφωνηθούν”, με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού. Επίση, ο κ. Κυπριανού  δήλωσε ότι “μετά την αποπληρωμή των δανείων θα πρέπει να επανέλθουν βασικά ωφελήματα των εργαζομένων που χάνονται τώρα με την επιβολή του μνημονίου”.

Ο Κυπριανού επεσήμανε ότι έγινε κατορθωτό με την επιμονή του κόμματος του και της κυβέρνησης να βελτιωθούν πάρα πολλά ζητήματα στρατηγικής σημασίας, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το μνημόνιο.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος διατηρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου. Ο Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι κερδίζουν έδαφος οι προσεγγίσεις της κυβέρνησης για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών κερδοφόρων οργανισμών. Αναφερόμενος στα δικαιώματα των εργαζομένων, είπε ότι υπάρχουν μειώσεις και αυτό είναι οδυνηρό. Ωστόσο, υπέδειξε, δεν καταργούνται κάποιοι θεσμοί που κατακτήθηκαν ύστερα από αγώνες και θυσίες.

SHARE