Κυρίου δεηθώμεν…

Untitled

Ορκίστηκαν λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέκυψε από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία έγινε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο προεδρικό μέγαρο παρουσία του Κάρολου Παπούλια.

Ο πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης περπάτησαν και μπήκαν μαζί στο προεδρικό μέγαρο για την τελετή ορκωμοσίας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μεταβούν στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Κατ’ευθείαν στα …δύσκολα θα μπουν οι νέοι υπουργοί μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής καθώς σήμερα δημοσιεύεται η έκθεση του ΔΝΤ για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων από την οποία προκύπτουν πολλά ζητούμενα και σκληρές αποφάσεις για τους νέους υπουργούς.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί συνολικά 46 μέλη εκ των οποίων 32 προέρχονται από τη ΝΔ και 13 από το ΠΑΣΟΚ, ενώ «ουδέτερο» πρόσωπο κοινής αποδοχής και χωρίς κομματικά προσκόμματα θεωρείται ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 9 υπουργοί. Στα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας οι πολιτικές ηγεσίες αντικαταστάθηκαν πλήρως (στο υπουργείο Ανάπτυξης παρέμεινε μόνο ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης). Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν 6 γυναίκες. 

 

SHARE