“Κουράγιο Έλληνες, με το κεφάλι ψηλά, Καλή τύχη”, από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα – Η συνάντηση με τον Α. Τσίπρα

VRAZILIA LOULA DA SILVA «Μη χάσετε ποτέ την ελπίδα σας, συνεχίστε τη μάχη σας με το κεφάλι ψηλά, διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση. Καλή τύχη!», είπε ο  Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Στο πρόσωπο του Λούλα ντα Σίλβα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας.
Από την πλευρά του ο Λούλα ντα Σίλβα τόνισε πως σε περίοδο κρίσης η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και αναφερόμενος στο παράδειγμα της χώρας του, υποστήριξε πως το κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και την κατανάλωση.
Ακόμα στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε την ανάγκη να μείνουν ψύχραιμοι οι Έλληνες, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις.  «Νομίζω ότι ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν είχαν παρθεί οι σωστές αποφάσεις πριν από τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε.

 

SHARE