Κοντονής: Πρόσκληση σε FIFA και UEFA στη Βουλή

ImageHandler

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απέστειλε πρόσκληση στη FIFA και στην UEFA για να παρευρεθεί εκπρόσωπός τους  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Τρίτη οπότε και θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Η πόρτα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών και πάντοτε με προσοχή θα ακούσουμε αυτό που έχουν να μας πουν»

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο μετά από αίτημά του, προκειμένου να μου εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με τις σοβαρές εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η πόρτα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών και πάντοτε με προσοχή θα ακούσουμε αυτό που έχουν να μας πουν.
Η χθεσινή ανακοίνωση ισχύει από το Α μέχρι το Ω. Θέλω να τονίσω ότι μέχρι χθες το μεσημέρι, διαβάζοντας τη συνέντευξη του κ. Ινφαντίνο είδαμε… φως στο να βρεθεί επιτέλους μια λύση, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο στα μόνιμα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό διότι για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο τις πρώτες βραδινές ώρες ήρθε η ανακοίνωση των διεθνών ομοσπονδιών η οποία ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα. Και η Ελληνική Κυβέρνηση δε μπορεί να νομοθετεί, ούτε να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές» και προσέθεσε:

«Θέλω όμως να τονίσω ότι σήμερα κιόλας θα σταλεί πρόσκληση στις διεθνείς ομοσπονδίες να δώσουν το «παρών» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Τρίτη, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Ελπίζω σε αυτό το πλαίσιο, να ακούσουμε και κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα τα οποία σωστά, έχουν εντοπίσει. Διότι ή ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Ινφαντίνο που είχαν γίνει χθες το μεσημέρι, ή ισχύει το τελεσιγραφικού χαρακτήρα, «διάγγελμα», που μας απέστειλαν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Εμείς ελπίζουμε να ισχύει το πρώτο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση, ούτε να αμφισβητήσει, ούτε να ακυρώσει, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, το αυτοδιοίκητο οποιασδήποτε αθλητικής ομοσπονδίας στην Ελλάδα. Πολύ δε περισσότερο, δεν έχει καμία πρόθεση να λειτουργήσει ώστε να αποκλειστούν ελληνικές ομάδες ή η εθνική ομάδα από τα ευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα.

Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν, ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν μπορούν να ληφθούν, στο δίλημμα ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη ή οι ελληνικές ομάδες θα βρεθούν εκτός των ευρωπαϊκών και διεθνών πρωταθλημάτων.

Τέτοιο δίλημμα δεν μπορεί να γίνει δεκτό και όπως τονίσαμε χθες, καλούμε τη FIFA και την UEFA να αναλάβουν κατά πρώτον τις ευθύνες τους και κατά δεύτερον, πρωτοβουλίες. Εμείς είμαστε εδώ και ελπίζουμε να υπάρξει πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου και συνεννόησης».

SHARE