Κομπίνα με χάκερ σε τραπεζικούς λογαριασμούς! Πλήρωναν ΔΕΗ και ΙΚΑ με τα κλεμμένα χρήματα

hacker460
Δεκάδες έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες πλήρωναν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΙΚΑ μέχρι και στο ΤΕΒΕ με… κλεμμένα χρήματα! Μέσω Facebook είχαν έλθει σε επαφή με ρουμάνους και πακιστανούς χάκερ που υφάρπαζαν λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων ιδιωτών μέσω του e-banking και στη συνέχεια με τα χρήματα αυτά πλήρωναν λογαριασμούς.
Ανάμεσα στους έλληνες ιδιώτες που συνεργάζονταν με τους αλλοδαπούς χάκερ ήταν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από τα Χανιά, καταστηματάρχες από την Αθήνα, υπάλληλοι από Θεσσαλονίκη, Φλώρινα κ.ά. Εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι μέσω χάκερ πλήρωνε τους εκκρεμείς λογαριασμούς προς υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ιδιοκτήτης πρακτορείου Προ-Πο στην Αθήνα ο οποίος συγκέντρωνε τα σχετικά ποσά από τους ιδιώτες καταναλωτές που πήγαιναν σε αυτόν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε κρατικούς οργανισμούς.
Η συγκεκριμένη σελίδα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και 8.500 likes.  Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αυτό το προφίλ στο Facebook είχαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας, 29 και 38 χρόνων, και πέντε ακόμη αλλοδαποί κυρίως από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Οι αλλοδαποί χάκερ δράστες είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς περίπου 150 ανυποψίαστων ιδιωτών από τους οποίους υφάρπαζαν χρηματικά ποσά.
Πώς γινόταν η κομπίνα
Επειδή όμως υπάρχουν σχετικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε αυτές τις διαδικασίες, δεν μετέφεραν τα ποσά που άρπαζαν σε λογαριασμούς τους αλλά σκαρφίστηκαν κάτι άλλο. Μέσω ιστοσελίδας στο Facebook αλλά και e-mail που έστελναν υπόσχονταν τακτοποίηση εκκρεμών λογαριασμών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ., καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ανανέωση χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας και ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ. Οι ίδιοι όριζαν ότι η αμοιβή τους θα ήταν το 10% επί των συναλλαγών των «πονηρών επιχειρηματιών» που θα τακτοποιούσαν.
Έτσι άρχισαν να συρρέουν πελάτες που ήθελαν να πληρώσουν χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με χρήματα άλλων. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι από την ψηφιακή μαφία πραγματοποιήθηκαν 79 απατηλές συναλλαγές, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23 χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι φέρεται να ωφελήθηκαν από τις συναλλαγές αυτές.
SHARE