Η Κομισιόν δικαιώνει Παπανδρέου και Γεωργίου – Στον «αέρα» Γεωργαντά, εισαγγελείς και…καμμένοι

PAPANDREOU.12Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ …ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Δικαιώνει με ανακοίνωσή της τον Γ.Παπανδρέου και την ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009 και εκθέτει όλους όσοι ψάχνουν να βρουν…ψύλλους στα άχυρα. «Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

«Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα», δήλωσε την Τετάρτη η Έμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα.

Οπως τόνισε «τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ» και πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο του 2010 η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετουνται χωρίς επιφυλάξεις.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με την Eurostat», δήλωσε η Εμ. Τρέινορ. Τέλος, τόνισε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Γεωργαντά για έλλειμμα: Τα γνώριζε όλα ο Παπανδρέου. Αυτός είναι ο υπεύθυνος

«Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στην Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», τόνισε η Ζωή Γεωργαντά στον Real fm , εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.  «Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», είπε.

«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», πρόσθεσε.  «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι», τόνισε αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ. «Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», σημείωσε.

Καμμένος: Η εσωτερική τρόικα ενισχύει την…εξωτερική

Την ενίσχυση της «εσωτερικής τρόικας από την εξωτερική» βλέπει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πίσω από το θέμα της φερόμενης αλλοίωσης των δημοσιονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, για το οποίο ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα στον επικεφαλής της υπηρεσίας και σε ορισμένα στελέχη της.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η στήριξη αυτή δίδεται για να μην αποδειχθεί η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, διότι, όπως υποστηρίζει, εάν αποδειχθεί, τότε είναι άκυρα τα μνημόνια.

«Η αγωνιώδης προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας να μην αποδειχθεί το προφανές, δηλαδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, ενισχύεται πλέον και από την εξωτερική τρόικα» είπε ο κ. Καμμένος.

Υποστήριξε ότι «αυτό γίνεται για ένα λόγο, διότι από τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι με πλαστογραφημένα στοιχεία η Ελλάδα μπήκε στο Μηχανισμό Στήριξης, δεν ισχύουν και είναι άκυρα όλα τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

 

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Ο Γ.Παπανδρέου, λάβρος κατά του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη που παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, την άσκηση  ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.

 Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες.
Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας».

 

 

Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟΝ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

 

georgiouelstatΗ εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, για αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, αλλά και σε δύο ακόμη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν φουσκωμένο έλλειμμα.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Πεπονή και Μουζακίτη είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να μπει η χώρα στο μνημόνιο.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη κατά του προϊσταμένου διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μαρφέτα και της προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών Ευσταθία Ξενάκη.

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου μέσω του γραφείου του εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.

Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.
Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστιστικό για την χώρα και τους Έλληνες.
Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.
Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».

 

 

 

 

SHARE