Κατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά προτιμούν οι καταναλωτές – Τζίρος 265 εκατ. Το 2012

Η ελληνική βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων υπολογίζεται ότι θα έχει έναν κύκλο εργασιών, για το 2012, περίπου στα 265 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη διετία προβλέπεται αύξηση 4%, φθάνοντας στα 274 εκατ. ευρώ. 

Τα παραπάνω  ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων, Π. Καλλιμάνης, σε εκδήλωση του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικών Εξαγωγών για την παρουσίαση του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων».

Ο κ. Καλλιμάνης είπε χαρακτηριστικά: «Ο όγκος των κατεψυγμένων αλιευμάτων που διακινούνται στην ελληνική αγορά αγγίζει τους 53,200 χιλ. τόνους με συνολική αξία 274 εκατ. ευρώ και αποτελεί το 16% του συνολικού διακινούμενου όγκου αλιευμάτων, ο οποίος ανέρχεται στους 172 χιλ. τόνους. Εκ των 53,200 χιλιάδων τόνων κατεψυγμένων αλιευμάτων, 10,4 χιλ. τόνοι διατίθενται στην ελληνική αγορά, ενώ ο όγκος των εξαγωγών για το ίδιο έτος άγγιξε τα 9.336,400 κιλά».

 

Την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για τη στάση των καταναλωτών απέναντι στα κατεψυγμένα αλιεύματα, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της VPRC, Β. Μεϊδάνης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των πολιτών εμπιστεύονται τα κατεψυγμένα αλιεύματα, ενώ το 53% είναι ικανοποιημένοι από την ποικιλία και το 51% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα.

SHARE