«Καμπανάκι» Eurobank για τους δανειολήπτες

trapezaΣτην αυστηροποίηση της πολιτικής της έναντι των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών θα προχωρήσει η Eurobanκ, όπως προκύπτει από το υπηρεσιακό σημείωμα προς το δίκτυο της τράπεζας. 

 Όπως αναφέρει το σημείωμα, η Eurobank, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, έχει αναπτύξει μία σειρά προτάσεων προς τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή του δανείου τους.
Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας, η Τράπεζάπροχώρησε και στην εφαρμογή λύσεων που προβλέπουν κατά περίπτωση και μερική άφεση χρέους, τονίζει η τράπεζα.

Και συνεχίζει:

«Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι εφόσον οι πελάτες μας συνεργάζονται και επικοινωνούν μαζί μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ικανοποιητική για τους δανειολήπτες λύση στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές σας προτάσεις, σχεδιάζουμε και νέες λύσεις προσαρμοσμένες για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ή ομάδων δανειοληπτών που μέχρι σήμερα δεν είχαμε την ευχέρεια να καλύψουμε. Δυστυχώς, παραμένει υπαρκτό το πρόβλημα των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών καθώς και των «στρατηγικών» κακοπληρωτών.

Για αυτές τις κατηγορίες των πελατών μας, που είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε αρνούνται οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας ή ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις συνειδητά εμπαίζουν την Τράπεζα αρνούμενοι την αποπληρωμή του δανείου τους ενώ διαθέτουν και πολλές φορές επιδεικνύουν την οικονομική τους δυνατότητα, οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και αποφασιστικοί.

Σε συνεργασία με την πρώτη γραμμή, μαζί σας, και όπως επανειλημμένα μας έχετε ζητήσει, πρέπει να τους εντοπίσουμε και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας παρέχει ο Νόμος για την προστασία της Τράπεζας και των καταθετών της καθώς και για τη διασφάλιση της δίκαιης αντιμετώπισης των συνεπών πελατών μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε να μας ενημερώνετε για δανειολήπτες του καταστήματος σας που όντας μη συνεργάσιμοι ή κατ’ επιλογή κακοπληρωτές, θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της τράπεζας, των εργαζομένων της και των συνεπών πελατών της.

Για τις περιπτώσεις αυτές, αφού τις εξετάσουμε και βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας, θα προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες  νομικές ενέργειες, καταγγελία σύμβασης και, εκεί που επιτρέπει η νομοθεσία και σε πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας.

Οφείλουμε να επισημάνουμε και θα πρέπει να είναι σαφές, ότι πρόθεση της τράπεζας δεν είναι να στραφεί κατά των αδυνάμων, ως προς τους οποίους θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ανεύρεσης μιας λύσης συναινετικής, αλλά αποκλειστικά κατά όσων εκμεταλλεύονται την συγκυρία και προσπαθούν να αποφύγουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους προς την τράπεζα και την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και θα σας κρατούμε ενήμερους για τις περαιτέρω ενέργειές μας»,  καταλήγει το υπηρεσιακό σημείωμα της Eurobank.

SHARE