Καμμένος: Πρόταση από το Άμπου Ντάμπι για επένδυση 3,6 δις ευρώ στις Φλέβες – Πολυετείς παραχωρήσεις για την ανάπτυξη

fleves

Με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο του Πολεμικού Ναυτικού, ο Υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται ενοίκιο 100 εκατ. ευρώ διευκρινίζοντας ότι «Θα πρόκειται μόνο για πολυετείς παραχωρήσεις που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και οι εργασίες θα γίνονται από τον μηχανικό, οπότε δεν χρειάζονται άδειες και θα διεξάγεται ανοικτός διαγωνισμός μέσω ίντερνετ.  Η πρώτη πρόταση για τις Φλέβες είναι από το Άμπου Ντάμπι με ενοίκιο 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού, για τη δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Θα είναι ήπιας οικολογικής κατασκευής».

«Η δεύτερη είναι από το Ισραήλ για δημιουργία ενός “Silicon Island”, δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας. Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε την περιοχή Τούρλος στην Αίγινα, είπε και μίλησε για 60.000 θέσεις εργασίας στην ολοκλήρωση της επένδυσης, που προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υψηλής τεχνολογίας, βιοτεχνολογίας, ελληνικού ινστιτούτου τεχνολογίας και έργα τουριστικού επιπέδου. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται, επίσης, σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ σε παλιό αεροδρόμιο των Χανίων. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πρέβεζα, αλλά και για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία δεν πωλείται. Η ιδιοκτησία παραμένει στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέστησε σαφές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας.

Οι Φλέβες είναι μία νησίδα του Αργοσαρωνικού και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, ανατολικά της Αίγινας και νότια της Βουλιαγμένης. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, αλλά η ιδιοκτησία του είναι στο Πολεμικό Ναυτικό.  Η έκταση της νήσου είναι 1,4 km2 και δεν κατοικείται.

SHARE