Ανακοινώθηκε αύξηση σε μισθό εργαζομένων! – 100 ευρώ στον Βερόπουλο από τη Μετρό

metro
Σε αύξηση 100 ευρώ των μισθών εργαζομένων που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό προχώρησε η αλυσίδα Μετρό.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας Σ/Μ Βερόπουλος από τον όμιλο METRO, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο στα Σ/Μ Βερόπουλος και το κλαδικό σωματείο στα τρόφιμα, έθεσε ως πρώτο αίτημα την εξομοίωση των μισθών των εργαζομένων της πρώην Βερόπουλος με αυτούς των εργαζομένων στα ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ.

Πριν από την πώληση των Σ/Μ Βερόπουλος, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης της ΜΕΤΡΟ, της ΟΙΥΕ και των Σωματείων συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε η επιπλέον χορήγηση από 1.7.2016, συνολικά 100 ευρώ σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, σε μια σταδιακή πορεία εναρμονισμού του συνόλου των μισθών των εργαζομένων και η εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο. Άλλωστε, η εταιρεία METRO είχε εξαρχής δεσμευτεί για τη σταδιακή εφαρμογή ενιαίας πολιτικής αμοιβής και παροχών προς τους εργαζόμενους και όπως φαίνεται το τηρεί.

SHARE