Κίνδυνος Grexit και για την Εθνική μπάσκετ!

6.8.2014_Μπάσκετ-πρώτο-σοβαρό-τεστ-για-την-εθνική-ομάδα

Καμπανάκι κι από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) προς την ΕΟΚ μετά τις προειδοποιήσεις από FIFA και UEFA ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός, που βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις σε περίπτωση ψήφισης του νέου νομοσχεδίου.

Μετά τη FIFA και την UEFA, που απειλούν μέσω της ΕΠΟ για αποκλεισμό, ήρθε και η FIBA, που προειδοποιεί την ΕΟΚ, με επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας της Πάτρικ Μπάουμαν.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για θέσπιση μιας νέας νομοθεσίας που ενδέχεται να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι καθήκον μου να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της FIBA οι Εθνικές ομοσπονδίες μέλη της, πρέπει να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης του αθλήματος στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.

Μη συμμόρφωση με τις διατάξεις που περιέχονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν ανάλογα με την περίπτωση ακόμα και στην αποβολή της Εθνικής ομοσπονδίας από τη FIBA».

SHARE