Κένυα: Δύο νεκροί στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων

Η αστυνομία της Κένυας ανέφερε ότι πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα κατά τη διάρκεια ταραχών από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, μετά την επανεκλογή του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα, όπως σημειώνει το Associated press.

Ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας, δήλωσε το Σάββατο ότι οι θάνατοι σημειώθηκαν στα περίχωρα της Κισούμου, μια πόλη όπου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα έχει ισχυρή υποστήριξη. Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από πυρκαγιά στη Κισούμου.

Επίσης το Σάββατο, η αστυνομία της Κένυας άνοιξε πυρ εναντίον οπαδών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκλεισαν τους δρόμους και εγκατέστησαν οδοφράγματα σε μια παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα. Ένας φωτογράφος του Associated Press είδε την αστυνομία να πυροβολεί στην περιοχή Mathare.

Τέλος, στη Σιάγια, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου: «Δεν καταφέραμε να περισυλλέξουμε τη σορό αυτού του οδηγού μοτοσικλέτας-ταξί εξαιτίας της αντίστασης των διαδηλωτών», δήλωσε.

Ο Κένυατα, την Παρασκευή, έκανε έκκληση για ενότητα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εκλογική επιτροπή της Κένυας ύστερα από αρκετές ημέρες καταμέτρησης των ψήφων. Σύμφωνα με τον Οντίνγκα υπήρξε νοθεία στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Κένυας Uhuru Kenyatta επανεξελέγη για μια δεύτερη πενταετή θητεία συγκεντρώνοντας το 54,27% των ψήφων, έναντι 44,74% του βασικού του αντιπάλου Raila Odinga, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας.

SHARE