Κάμερον για την παραίτησή του: «Γιατί να φάω εγώ τα shit;»

cameron

Απευθυνόμενος στους συνεργάτες του αμέσως μετά τη χθεσινή ομιλία του με την οποία ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σε τρεις μήνες, με την έκφραση «Why should I do all the hard shit» («γιατί να φάω εγώ τα σκ..»), ο Ντέιβιντ Κάμερον θέλησε να δείξει ότι δεν σκοπεύει να είναι ο πολιτικός που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, αμέσως μετά τη φορτισμένη ομιλία του, στην οποία είχε κοντά του τη σύζυγό του Σαμάνθα, επέστρεψε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και πίσω από τις κλειστές πόρτες άρχισε να μιλάει στην ομάδα του για τις αποφάσεις που έλαβε. Οπως είπε δεν επιθυμεί να είναι εκείνος που θα αναλάβει τη δύσκολη διαδικασία του διαζυγίου από την ΕΕ και να παραιτηθεί μετά.

«Γιατί να φάω εγώ τα σκ… για κάποιον άλλο, απλώς και μόνο για να του παραδώσω στο πιάτο έτοιμη τη δουλειά;» είπε χαρακτηριστικά. Στενός συνεργάτης του κ. Κάμερον που ήταν μπροστά στη σκηνή, μετέφερε στην εφημερίδα Sun το κλίμα και είπε ότι εκείνη τη στιγμή οι παριστάμενοι ένιωσαν ότι όλα είχαν τελειώσει. «Φεύγει με αξιοπρέπεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους συνεργάτες του» ήταν η αποστροφή της πηγής που διατηρεί την ανωνυμία της.

SHARE