ΚΥΠΡΟΣ: Παίρνει αποστάσεις από την ελληνική κρίση – “Θα ακολουθήσουμε τη δική μας πορεία”

georgiadis

«Η Κύπρος αναζητά απόσταση από το ελληνικό δράμα του ευρώ» τιτλοφορείται το σημερινό δημοσίευμα του Reuters που φιλοξενεί και συνέντευξη του Κύπριου ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη στην οποία δηλώνει ότι η Κύπρος θα ακολουθήσει «τη δική της πορεία».

«Η (κοινή) γλώσσα είναι ένα θέμα, αλλά η ίδια οικονομία είναι κάτι τελείως διαφορετικό», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου στο Reuters. Όπως διευκρίνισε, υπάρχουν πολιτιστικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο. «Ακολουθούμε τη δική μας πορεία», πρόσθεσε.

Όπως σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο, η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ ρίχνει τη σκιά της στην ιστορική συγγένεια με την Κύπρο, καθώς η Λευκωσία τηρεί αποστάσεις από την Αθήνα προσπαθώντας να διασφαλίσει τη θέση της στη νομισματική ένωση.

«Η Κύπρος θέλει να αντιστρέψει την αντίληψη ότι οι δύο χώρες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, ανησυχώντας ότι μπορεί να συρθεί προς τα κάτω μαζί με την Ελλάδα, αν καταρρεύσουν τα οικονομικά της και οι Έλληνες αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το ευρώ», σημειώνει ο αρθρογράφος.

 

SHARE