ΠΑΠΑΡΗΓΑ: “Έτοιμοι για Λαϊκή Συμμαχία με απαραίτητους συμβιβασμούς”

papariga

“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για μία λαϊκή συμμαχία” τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την εισήγησή της στην έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στον Περισσό.

Τόνισε πως η λαϊκή συμμαχία εδράζεται στην ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, της απέδωσε κινηματικά χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως έχει οριοθετημένη πρόταση διακυβέρνησης.

Ταυτόχρονα είπε πως όσες δυνάμεις συντάσσονται σε αυτή τη συμμαχία δεν αποτελούν ενιαίο φορέα με το ΚΚΕ, ούτε θα έχουν στο μέλλον ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα γιατί -όπως είπε- σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί ο λόγος ύπαρξης του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως πλέον το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πως θα οργανωθεί ο αγώνας κατά των βάρβαρων μέτρων είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το BankWars.gr μετέδιδε:

Ξεκινούν στις 10 το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την γενική γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα, να παρουσιάζει την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με τα καθήκοντα, το πρόγραμμα και τη δράση του κόμματος μέχρι το επόμενο συνέδριο.

Η κ. Παπαρήγα αναμένεται να τονίσει ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα του πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό της Ν.Δ. είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, από τη λαϊκή Δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Προηγήθηκε τετράμηνη διαδικασία κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, και με εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περισσού, για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ υπέρ ψήφισε το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 97,3%, 1,21% και 1,49%.

Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.

Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.

Αποχωρεί η Αλ. Παπαρήγα;

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κ. Παπαρήγα ενδέχεται να μην είναι και πάλι υποψήφια για γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.

Η ίδια, πάντως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πριν από περίπου δύο μήνες, είχε αναφέρει, ερωτηθείσα σχετικά, ότι «ουδείς αναντικατάστατος», σημειώνοντας παράλληλα ότι «στο κόμμα έχει αναπτυχθεί μια νέα γενιά ικανότατων στελεχών».

 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΑΡΞΗΣ

SHARE