ΚΑΜΜΕΝΟΣ+ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ…ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ…

OI 4 PROANAKRITIKH

«Ζητώ ιδιαίτερα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσουν εάν θα εκτελέσουν την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συγκαλύψει τον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου και το σημερινό συνέταιρό του, αρχηγό του ΠαΣοΚ, να συγκαλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τον κ. Σαμαρά ή τη θέληση των ψηφοφόρων τους», δήλωσε ο Π.Καμμένος. Επίσης, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΠαΣοΚ, που –όπως είπε– πολλοί με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, «όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου», να στηρίξουν την πρόταση.

Τέσσερις κάλπες με τα ονόματα Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Παπαδήμος  θα στηθούν στις  17 Ιανουαρίου στη Βουλή, προκειμένου οι 300 να αποφασίσουν σε μυστική ψηφοφορία ποιός ή ποιοί θα παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

 

Κατατέθηκε η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών, κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών, κ.κ. Ευάγγ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα, ο ΣυΡιζΑ κατηγορεί, εκ νεου, την κυβέρνηση, για συγκάλυψη της υπόθεσης. Στους οικονομικούς εισαγγελείς παρέδωσαν τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου τα υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Όσον αφορά στην πρόταση των ΑΝ.ΕΛ, την κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Πάνος Καμμένος και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρόεδρο της Βουλής, κ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και αφορά στα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Η πρόταση θα συζητηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. Σε δηλώσεις του, ο κ. Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό».

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι το ΚΚΕ «συμφωνεί με την άποψη της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την παραπομπή των δύο πρώην πρωθυπουργών και ουσιαστικά και με την πρόταση και για τους δύο υπουργούς Οικονομικών» και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων –και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας– να στηρίξουν την πρόταση του κόμματός του η οποία, όπως υποστήριξε, «είναι απαίτηση του ελληνικού λαού».

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ τονίζει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τον κ. Παπακωνσταντίνου, για νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία και για τον κ. Βενιζέλο, για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η έρευνα της υπόθεσης θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες των κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ειδικά για τους Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο «που, ως πρώην πρωθυπουργοί, είχαν την πρώτη, τουλάχιστον, πολιτική ευθύνη».

 

SHARE