ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ: Η Μέρκελ δεν υποκαθιστά το Eurogroup – Λάβαμε την επιστολή Τσίπρα

merkel seibert1
Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ περιμένει σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παρουσιάσει λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κ. Μέρκελ ενδιαφέρεται φυσικά να ακούσει ποιες προτάσεις έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις» από τη σημερινή συνάντηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Καμία διμερής συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Eurogroup» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών στην Καγκελαρία. «Δεν είπα ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα των συνομιλιών. Η παρουσίαση, όμως. της λίστας αφορά το Eurogroup» προσέθεσε.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποια ζητήματα θα θέσει η ελληνική πλευρά, επανέλαβε, όμως, ότι η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει.
Αναφερόμενος στη σύσταση της γερμανικής αντιπροσωπείας στην αποψινή συνάντηση, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι την καγκελάριο θα πλαισιώνουν συνεργάτες της, αρμόδιοι για τα οικονομικά, τα εξωτερικά και τα θέματα ανάπτυξης.
Ο Γερμανός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι η κ. Μέρκελ έλαβε επιστολή από τον κ. Τσίπρα, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό της, επικαλούμενος τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της.
SHARE