ΙΑΠΩΝΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Μεγάλη νίκη των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών – Πρωθυπουργός ο Σίνζο Αμπε

Japan's main opposition Liberal Democratic Party's leader and former Prime Minister Abe smiles as he puts paper roses on names of candidates, who are expected to win, at the LDP headquarters in TokyoΕντυπωσιακή νίκη φαίνεται να εξασφαλίζει το συντηρητικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Σίνζο Αμπε στις εκλογές για την ιαπωνική Κάτω Βουλή, σύμφωνα με τα έξιτ πολς που μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.

Το κόμμα του Αμπε αναμένεται να εξασφαλίσει 296 έδρες στην Κάτω Βουλή των 480 εδρών ενώ ο σύμμαχός του, το Νέο Κομέιτο 32 έδρες, σύμφωνα με το έξιτ πολ του τηλεοπτικού σταθμού Asahi.Το κόμμα θα επιστρέψει στην εξουσία ύστερα από τρία…
χρόνια με τον πρώην πρωθυπουργό Σίντσο Άμπε επικεφαλής του.

Η εκλογική νίκη θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον 58χρονο Άμπε, ο οποίος παραιτήθηκε από την εξουσία το 2007, επικαλούμενος προβλήματα υγείας ύστερα από έναν χρόνο παραμονής στο «τιμόνι» της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας θα εξασφαλίσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο 65 έδρες. Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα θα εξασφαλίσει 46 έδρες. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK, ύστερα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας.

SHARE