Θράσος Τούρκων σε ίμια – Καλόλιμνο

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, “το απόγευμα της Παρασκευής τέσσερα σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής, είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των Ιμίων, ενώ ένα απο αυτά, συνόδευσε Τουρκικό αλιευτικό σκάφος που έφτασε έως και την Καλόλιμνο!

Σε άλλη περίπτωση τα Τουρκικά σκάφη, τα πληρώματα των οποίων έχουν αποθρασυνθεί, έφτασαν σε απόσταση 150 μέτρων απο την στεριά στην περιοχή του φυλακίου της Χαλής στην Κάλυμνο. 

Οι προκλήσεις των Τούρκων έρχονται σε συνέχεια της παθητικής στάσης που οι ψαράδες της Καλύμνου καταγγέλλουν πως διατηρεί η Ελληνική πλευρά σε μια προσπάθεια αποτροπής τυχόν θερμού επεισοδίου στην περιοχή”.

Σ.Σ: Η Καλόλιμνος είναι Ελληνική νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται βορειοανατολικά της Καλύμνου στο μέσον περίπου της απόστασης με τις μικρασιατικές ακτές, εκτεινόμενη κατά διεύθυνση Ανατολή – Δύση. Η έκτασή της είναι 1,95 τ. χλμ. και υψόμετρο 115 μ. Δεν έχει μόνιμο πληθυσμό, αλλά διατηρεί μερικούς στρατιώτες που επανδρώνουν το τοπικό φυλάκιο. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Καλυμνίων.

SHARE