Θέμα δεδηλωμένης από τον Κ. Μητσοτάκη λόγω των θέσεων Καμμένου για το Σκοπιανό

Θέμα δεδηλωμένης της κυβέρνησης έθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις θέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για την ονομασία των Σκοπίων.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη υπάρχει επίσημη και επικυρωμένη θέση από την ελληνική αντιπροσωπεία για την ονομασία των Σκοπίων και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος, ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 είχε συνταχθεί με τη θέση της τότε κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία.
«Έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη, αλλά δεν γίνεται σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλη άποψη να έχει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλη ο υπουργός Άμυνας. Προκαλείται μείζον θέμα», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι προκύπτει ακόμη και θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται με διαφορετικές θέσεις σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Δεν μπορείτε, κ. Τσίπρα, να έχετε υπουργό Άμυνας έναν υπουργό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του Π. Καμμένου

«Πρώτη φορά ακούω ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ είναι σχέδια νόμου. Ουδέποτε έχω ψηφίσει αλλαγή της θέσεως αυτής, το 2008 είναι ανακοίνωση, δεν είναι νόμος.  Πρόβλημα υπαρξιακό πρέπει να έχετε εσείς, γιατί όταν έριξε την κυβέρνηση ο Σαμαράς ένα γήπεδο φώναζε “να τος, να τος ο προδότης”.  Εμείς ούτε διαφωνίες είχαμε όπως η αδερφή σου με τον Καραμανλή για το Σχέδιο Ανάν ούτε για το ΝΑΤΟ.  Να είστε σίγουροι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα τα βρει μια χαρά», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

SHARE