“Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει”

Επίθεση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου  εξαπέλυσε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ Παπαδημούλης με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη για τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε τι έγραψε στο twitter του:

«Μια γλυκιά ελπίδα βλέπει στην ΧΑ, ο Αμβροσιος, σε αντίθεση με άλλους Ιεράρχες.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε προβεί σε ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε τα φιλικά του αισθήματα στην Χρυσή Αυγή.

“Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή τη μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πώς π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο ”εγέρθητι”, που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό;” είπε χαρακτηριστικά.

Καλόν είναι να μην ξεχνούν ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα θεωρείται αμάρτημα και το ”εθνικιστής”, ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι ”ρετσινιά”, που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας», υπογραμμίζει ο κ. Αμβρόσιος στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αν τροποποιήσετε το στυλ που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστείτε μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα».

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με τους μητροπολίτες που έχουν ταχθεί εναντίον της δράσης του ακροδεξιού κόμματος, λέγοντας πως αν η Βουλή θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει μια «μεγάλη κλωτσιά». Αφορμή για την επιστολή του…ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου, σύμφωνα με την οποία ο μητροπολίτης θα έκανε τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

SHARE