Η European Risk Capital επεκτείνεται στη Νότια-Ανατολική Ευρώπη και ψάχνει ευκαιρίες στην Ελλάδα

nikos douros

H Επενδυτική Τράπεζα European Risk Capital LLP (“ERC”) ανακοίνωσε σήμερα ότι δημιούργησε νέα Διεύθυνση Νότιας-Ανατολικής Ευρώπης, με έμφαση την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Η πρωτοβουλία αυτή διευρύνει προς νέες χώρες τις δυνατότητες που έχει η ERC στο capital arranging, στους τομείς που επικεντρώνεται: real estate assets, bank assets, financial services και χρηματοδότηση commodities.

Με έδρα την Αθήνα και υπό τον Νίκο Δούρο, Executive Director, η Διεύθυνση Νότιας-Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να αναπτύξει νέα δραστηριότητα (origination) σε πρωτογενή χρηματοδότηση και σε ανα-χρηματοδότηση, σε όλο το φάσμα της κεφαλαιακής δομής (capital structure), που περιλαμβάνει πιθανές εξαγορές ή πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού, τόσο παραδοσιακών, όσο και distressed. Το placement και το distribution θα διεξάγεται κυρίως από τα κεντρικά της ERC στο Λονδίνο, μέσω της αποκλειστικής πλατφόρμας επενδυτών που διαθέτει.

Ο Tony Gioulis, Managing Director της ERC, δήλωσε:

tony gioulis“Η συμπίεση των τιμών και η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας δημιουργούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες προσαρμοσμένου κινδύνου, ειδικά για μη παραδοσιακούς επενδυτές που εστιάζουν σε τομείς με χαμηλή συσχέτιση προς το sovereign risk. Η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου, θα αποτελεί κλειδί της στρατηγικής επέκτασης της ERC, αξιοποιώντας την καταξιωμένη θέση που κατέχουμε στη Βρετανία και τη Δυτική Ευρωζώνη και παρέχοντας στους πελάτες μας ένα ανεξάρτητο offering που θα ενισχύεται από τη δυναμική πλατφόρμα επενδυτών μας.

 

 

 

Σχετικά με τη European Risk Capital LLP:

Η European Risk Capital είναι ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα με εξειδίκευση σε structured capital raising, εργασίες διαχείρισης κινδύνου και επικέντρωση στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το real estate, τα commodities και τα alternative assets. Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες της European Risk Capital στη διεύθυνση www.EuropeanRiskCapital.com.

SHARE