Η Caixabank για τις εξελίξεις στην Καταλονία – «Μοναδικός στόχος η προστασία των πελατών»

Για τις αποφάσεις της με γνώμονα τις εξελίξεις στην Καταλονία θα ενημερώνει τους πελάτες της η διοίκηση της τράπεζας CaixaBank, η οποία εδρέυει στη Βαρκελώνη.

Με χθεσινή εσωτερική αναφορά η τράπεζα ενημερώνει τους υπαλλήλους της πως «είναι σημαντικό να επικοινωνούν προληπτικά» στους πελάτες της τη δέσμευση του τραπεζικού ιδρύματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους, που «θα οδηγήσει σε αποφάσεις, οι οποίες σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα πρέπει να ληφθούν».

Στην εσωτερική ανακοίνωση της, με τίτλο «Απεργία και κινητοποιήσεις στην Καταλονία», που αντίτυπό της ήλθε στην κατοχή του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE, η Caixabank αναφέρεται εκτενώς στην πολιτική κατάσταση στην Καταλωνία.

Η CaixaBank καθιστά σαφές πως «σέβεται» το δικαίωμα στην απεργία και στην κινητοποίηση των υπαλλήλων της και τονίζει πως «μοναδικός στόχος της», ως τραπεζικό ίδρυμα, είναι «να προστατεύει ανά πάσα στιγμή τα συμφέροντα των πελατών, μετόχων κι εργαζομένων της, εγγυώμενη την ακεραιότητα των καταθέσεων».

Επίσης, επαναλαμβάνει πως η προσήλωσή της στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πελατών της έχει αποτελέσει έναν οδηγό «καθ’ όλο το μάκρος» της ιστορίας της και τονίζει πως δεσμεύεται ότι αυτό «θα αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές αποφάσεις, που σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα πρέπει να ληφθούν».

Η τράπεζα επισημαίνει στο ίδιο κείμενο πως, χθες, προκηρύχθηκε μία γενική απεργία στην Καταλονία και πως αρκετοί εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στην Καταλονία σταμάτησαν την εργασιακή τους δραστηριότητα για ορισμένα λεπτά, ώστε «να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους» για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, κάνοντας έμμεση αναφορά στην αιματηρή αστυνομική επέμβαση για την αποτροπή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

SHARE