Η Μέρκελ στέλνει τον Ρεχάγκελ στην Ελλάδα για να μας …γλυκάνει!

rehhagel-merkelΤην Ελλάδα πρόκειται να επισκεφθεί στα τέλη Μαρτίου, με απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ, ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ, με στόχο να ενθαρρύνει τους Έλληνες, να συμβάλει στην αποκατάσταση των ελληνογερμανικών σχέσεων και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με την Bild, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται η Deutsche Welle, κατά την τριήμερη παραμονή του θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια όσο και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρει η Bild, ο Ότο Ρεχάγκελ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ως ο προπονητής που έκανε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πρωταθλήτρια Ευρώπης, καλείται να προσφέρει εκ νέου την βοήθειά του στη χώρα.

«Από το 2004 που κέρδισε το Euro θεωρείται ήρωας» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σε δηλώσεις του προς την Bild, ο Ότο Ρεχάγκελ υπογράμμισε: «Το θέμα το έθιξε η καγκελάριος Μέρκελ. Αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ με παρακάλεσε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετικό ίματζ. Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Για τον λόγο αυτόν θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα».

SHARE