Η Ζωή καταγγέλλει ότι δέχεται…bullying – “Δεν υπάρχει συμφωνία, ο Τσίπρας εκβιάζεται”

zwh1Για bullying σε βάρος της έκανε  λόγο η πρόεδρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη μαραθώνια συνέντευξη τύπου που παραχωρεί για τον απολογισμό της εξάμηνης θητείας της.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε στις 16:16, αν και είχε προγραμματιστεί για τις 15:30. Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψη ότι δεν υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών και ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκβιάζεται.

 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν πρόκειται για μία «στημένη» συνέντευξη, ενώ παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.

Επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.

Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος και είπε ότι η ίδια θα επιμείνει προς το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μάρδα για την Επιτροπή για το Χρέος και είπε ότι δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, ενώ είπε ότι δεν θέλει να πιστέψει πως όσα είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ συνδέονται με την άρνησή της να συναινέσει στην παραχώρηση των αποθεματικών της Βουλής στα κρατικά ταμεία.

Επίσης σημείωσε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσης -ήτοι, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό το έκαναν από την ανακοίνωση του ονόματός της, ακόμα, ως υποψήφιας για την ανάληψη της προεδρίας του Κοινοβουλίου.

Δεν είναι απορίας άξιον τα τρία αυτά κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή μου, συνέχισε, λέγοντας ότι δεν ζήτησε την στήριξή τους για την εκλογή της στην προεδρία ούτε έκανε προεκλογική καμπάνια.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, τόνισε, και κάλεσε τα τρία αυτά κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.

Από τα «βέλη» της δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση, την οποία επέκρινε για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο έφερε τρία νομοσχέδια στη Βουλή.

 

SHARE