Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΕΙ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας η συζήτηση για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Έτος καμπής για την επανεκκίνηση της οικονομίας» χαρακτήρισε το 2013 ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχουμε τους στόχους και να μην γίνουμε η Ιφιγένεια της Ευρώπης, προς παραδειγματισμό των άτακτων χωρών».

Εν τω μεταξύ, κοινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στον προϋπολογισμό λιτότητας διοργανώνουν στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

 

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΤΣΙΠΡΑΣ

Οι εξελίξεις γύρω από την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να κυριαρχήσουν στην τελευταία ημέρα συνεδρίασης της βουλής για τον προϋπολογισμό. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr,  λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του στις … Βρυξέλλες και τις επαφές που θα έχει με Μπαρόζο και Ρομπάϊ θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους βουλευτές αλλά και την κοινή γνώμη πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα 31 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσής του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς τώρα δεν υπάρχει το άγχος της ψηφοφορίας όπως συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη. Ο Προϋπολογισμός αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία. Θα τον υπερψηφίσουν και αρκετοί από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σχολιάσει και τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης που υποστήριξε ότι οι μνημονικοί υπουργοί θα έχουν την τύχη του Αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη.

Επίσης θα επιτεθεί προσώπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε σε συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Απαντήσεις σε υψηλούς τόνους θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τα όσα είπε σε Γερμανική εφημερίδα. Όσον αφορά τις δηλώσεις Παναγούλη επισήμως πήρε αποστάσεις η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης. Θα κατηγορήσει τους τρεις αρχηγούς ότι «εμπαίζουν» τον ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο καθώς όπως θα υποστηρίξει, τα μέτρα ψηφίστηκαν «άρον – άρον» μέσα σε μία μέρα σε ένα άρθρο προκειμένου να πάρει η χώρα τα 31 δισ. ευρώ

 

SHARE