Η Όλγα, ο ελληνικός τουρισμός και οι διασημότητες

olgaΜε τον διάσημο Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι συναντήθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον συνόδευσε κατά την περιήγησή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά την ξενάγηση του στο Μουσείο, o κ. Φράι ενημερώθηκε για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας από τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή. Παράλληλα, ζήτησε και ο ίδιος πληροφορίες για ορισμένα από τα γλυπτά της αρχαϊκής εποχής.

Μετά το τέλος της ξενάγησης του, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήλθε στην Ελλάδα ο διάσημος ηθοποιός κ. Στίβεν Φράι. Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τον τουρισμό είναι αισιόδοξα. Αλλά δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει ακόμη. Ο κ. Φράι αγαπά την Ελλάδα και είναι πραγματικός φίλος της. Μέσω του twitter, αναπαράγει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, την κρίσιμη αυτή περίοδο».

Από την πλευρά, ο κ. Φράι τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Βρετανοί τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα και τη βλέπουν ως ένα ιδανικό, ασφαλή προορισμό για διακοπές. Ο παγκόσμιος πολιτισμός οφείλει πολλά στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, υπογράμμισε.

O διάσημος ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ήλθε στην Αθήνα για διακοπές και θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας, θα επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία και νησιά του Αργοσαρωνικού. Χθες ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

SHARE