Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου από το Δίστομο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

paulopoulos-distomoΗχηρό μήνυμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από το Δίστομο, όπου παρέστη το πρωί στο Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών.

«Οι εθνικές μας διεκδικήσεις αναφορικά με τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος των Διστομιτών θα επιλυθεί στ’ αρμόδια δικαστικά fora, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένες και φίλες χώρες, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και παρατήρησε ότι η οργανωμένη δρομολόγησή τους από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων, σε θεσμικό επίπεδο, το αποδεικνύει αυτό.

«Εβδομήντα ένα χρόνια μετά το Δίστομο, και δεκαπέντε από όταν κατέστη αμετάκλητη η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τη δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, είναι χρέος όλων μας να φέρουμε εις πέρας τη διεκδίκηση αυτής της οφειλής», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου μετά το πέρας της τελετής μνήμης των θυμάτων στο μαυσωλείο του Διστόμου.

«Είναι χρέος μας», συνέχισε η κ. Κωνσταντοπουλου, «να πούμε “ποτέ ξανά πόλεμος, ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός”, αλλά και “δικαίωση των θυμάτων, δικαίωση και δικαιοσύνη για την ανθρωπότητα, δικαίωση και δικαιοσύνη για τα θύματα, δικαίωση και δικαιοσύνη για τον ελληνικό λαό” που αντιστάθηκε όσο κανείς ευρωπαϊκός λαός και θυματοποιήθηκε όσο λίγοι».

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στη στάση της Γερμανίας στο ζήτημα, υπογράμμισε: «Είναι ώρα η Γερμανία να ανταποκριθεί σε αυτό το χρέος.»

SHARE