Δραματική προειδοποίηση από τη Λαγκάρντ – Παγκόσμιες οι επιπτώσεις από την κρίση στις ΗΠΑ

lagarde imf

(upd)Η αποτυχία των ΗΠΑ να αυξήσουν το όριο του δημόσιου χρέους θα ήταν «πολύ χειρότερη» εξέλιξη από την παρούσα παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, λόγω της αδυναμίας των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, καθώς δεν θα έβλαπτε μόνο την εγχώρια οικονομία, αλλά θα είχε επιπτώσεις και σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποίησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η δημοσιονομική παράλυση είναι ήδη επιζήμια, αλλά η αδυναμία αύξησης του ορίου του χρέους θα ήταν ακόμη χειρότερη», είπε η κυρία Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον, ενόψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, την ερχόμενη εβδομάδα.

 Έκκληση από το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ

Δραματική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο πτώχευσης της αμερικανικής οικονομίας, απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

“Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους  μέχρι τις 17 Οκτωβρίου και οι ΗΠΑ οδηγηθούν σε αθέτηση πληρωμών αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τις αγορές αλλά και για την οικονομία” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών.

«Μπορεί να υπάρξει μία χρηματοπιστωτική κρίση και ύφεση που θα αντηχούν τα γεγονότα του 2008 ή χειρότερα,» προειδοποιεί το υπουργείο.

SHARE