Ζ. Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΣΕΒ: Τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα

junckerΣεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

«H κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ακόμη ότι η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα».

Απέρριψε τις θεωρίες συνωμοσίας περί Grexit και είπε ότι αντίθετα διαπιστώνει καλή θέληση και γι αυτό θα επιθυμούσε να δει τις ελληνικές κυβερνήσεις να σεβαστούν της συμφωνία -αφού η παρούσα κυβέρνηση δεν θα είναι η τελευταία.

Αναφέρθηκε στις σχέσεις της ΕΕ με την τωρινή κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι οι καλύτερες δυνατές, «ξεκινήσαμε με σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε για μία ακόμη φορά φίλος της χώρας αλλά σημείωσε ότι «οι φίλοι μπορούν να λένε και ορισμένες άβολες αλήθειες, όπως ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική αλλά αφορά το χτίσιμο ενός μοντέρνου κράτους που νοιάζεται για τους πολίτες».

SHARE