Η Ζωή κάνει “έξωση” σε Μητσοτάκη, Σημίτη, Παπανδρέου

kwnstantopoulou11399375813

Επιστολή προς τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου έστειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου,  με την οποία τους ζητά να αποδεσμεύσουν τα γραφεία που τους έχουν παραχωρηθεί στο μέγαρο του Κοινοβουλίου.

Τα τρία γραφεία θα διατεθούν ως χώροι εργασίας και αναγνωστήρια για τους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπουλου, στην επιστολή της, αποφεύγει να θέσει χρονικό όριο, μέσα στο οποίο οι τρεις αποδέκτες οφείλουν να αποχωρήσουν, ωστόσο τους καθιστά σαφές ότι η απόφασή της ειναι οριστική.

Στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις

Πρόταση για την επανασύσταση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί αύριο, Τρίτη, στην Ολομέλεια.

Εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή, η επιτροπή θα έχει προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου να υποβάλει το πρώτο της πόρισμα.

Όπως αναφέρει στην πρότασή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου, η έρευνα που ξεκίνησε η Βουλή το 2012 πρέπει να συνεχιστεί, καθώς θα καταλήξει σε «τεκμηρίωση με οργανωμένο τρόπο, των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση των οφειλομένων και τη συστράτευση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και διεθνών οργανισμών σε αυτή την προσπάθεια».

Η σχετική έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχει ήδη ολοκληρώσει και τεκμηριώνει πως οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο ανέρχονται σε ένα «σημαντικό ποσό».

 

SHARE