Ε. ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Σάλος από τις δηλώσεις της – Διαψεύδει ότι οι δανειστές ζήτησαν στάση πληρωμών σε μισθούς

panarith1

 

(upd)Σε διευκρινίσεις προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις δηλώσεις της σχετικά με τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Έλενα Παναρίτη δήλωσε πως οι δανειστές ζήτησαν από την Ελλάδα να καθυστερήσει την καταβολή μισθών και συντάξεων για έναν – δύο μήνες, εφόσον αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Ωστόσο, με σημερινές της δηλώσεις διευκρινίζει ότι:

Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο 0,6% και όχι στο 1,5% του ΑΕΠ που είχε υπολογιστεί αρχικά, θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, σύμφωνα με τη σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree η Έλενα Παναρίτη, η οποία συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και έβαλε στο στόχαστρο τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

«Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 και στα 46, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν πολλές φορές με απαξίωση την ελληνική πλευρά, γεγονός που όπως είπε οφείλεται στο ότι από το 2010 η Ελλάδα είχε παρουσιάσει αδυναμίες στη διαπραγμάτευση, κυρίως σε τεχνικό επίπεδο, καθώς δεν ήταν ποτέ έτοιμη να ανταποκριθεί με συγκεκριμένα στοιχεία στη διαδικασία.

SHARE