Ευ. Βενιζέλος: Δεν παραιτούμαι – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή – “Ολα καλά με τον Γιώργο”

veni stahΤην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις εκτιμήσεις στις εκλογές της 25ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο διαδικτυακό τόπο TheToc.gr ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εξήγησε την ψήφο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.

«Όχι» σε παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έδειξε καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είπε ότι κινείται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και αναρωτήθηκε τι θα κάνουν αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, «θα τον αμφισβητήσουν, θα ζητήσουν να φύγει για να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές;». Αυτό, προσέθεσε, απαιτεί έναν συνδυασμό ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας.

Αποφυγή συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδεχόμενες συμμαχίες μετά τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι προτιμά μια συμμαχία των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και αναρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει αν οι αριθμοί δεν φτάνουν χωρίς τη ΝΔ. Τη συνεργασία, πάντως, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον την απεύχεται, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να ακυρώσει τα πάντα και «να μας βάλει φυλακή».

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Διαβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο και ότι η χώρα θα βγαίνει σταθερά, πλέον, στις αγορές. Επανέλαβε, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο.

Κανένα πρόβλημα με τον Γ. Παπανδρέου

Σχετικά με τον κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το Νοέμβριο του 2011, και υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011, κάτι που – όπως είπε – τον τιμά. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία διαμάχη σχετικά με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ο συμβολισμός της παρουσίας του, και προσέθεσε ότι θα είναι δικαίωση για την επιλογή του κ. Παπανδρέου να ενταχθεί η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης. Σχετικά, εξάλλου, με το στίχο του Νίκου Εγγονόπουλου, που χρησιμοποίησε την ημέρα της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της κ. Κοππά, είπε ότι δόθηκε δημοσιογραφική ερμηνεία, και ότι ίσως ανέφερε τον στίχο αναφερόμενος σε όσα υφίσταται ο ίδιος, μήπως, δηλαδή, είναι εκείνος ο Υδραίος, λόγω της διαρκούς δοκιμασίας την οποία υφίσταται ως αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

SHARE