Ευ. Βενιζέλος: Ασφαλείς οι καταθέσεις – Κανένας λόγος εξαίρεσης της Ελλάδας από το QE

 

venizelos_1

 

«Λόγος εξαίρεσης της Ελλάδας από το QE κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΟΤΟΕ.

«Μια χώρα πρέπει να είναι είτε φυσιολογικά στις αγορές, είτε σε πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στην τεχνητή παράταση του μνημονίου καθ’ οδόν προς τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα χωρίς καθυστερήσεις. Δεν είναι σωστό η Ελλάδα να παραμένει όμηρος του μνημονίου λόγω πολιτικής αδυναμίας ή αμηχανίας, αλλά δεν είναι και σωστό η Ελλάδα να μείνει χωρίς θώρακα και ο θώρακας είναι η προληπτική πιστωτική γραμμή», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως προστατευμένες γιατί υπάρχει κοινοτικό πλαίσιο εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών για την προστασία των καταθέσεων και στόχος μας είναι -μετέχουμε στην πανευρωπαϊκή συζήτηση- να υπάρξει στο μέλλον και πανευρωπαϊκός μηχανισμός προστασίας των καταθέσεων.

Σημασία έχει όμως να μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις καταθέσεις, τη ρευστότητα, για να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία και άρα να βοηθήσουμε όλη τη χώρα, όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες».

SHARE