Ευ. Βενιζέλος: Αποκλείονται νέα μέτρα λιτότητας – Οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι αλλάξαμε φάση [VIDEO]

Untitled

Ο ελληνικός λαός επέλεξε σταθερότητα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε: «Βασιζόμασε σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Δείξαμε ότι αποκλείονται νέα μέτρα λιτότητας. Το πρωτογενές πλεόνασμα μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα και σε αναπτυξιακό εφαλτήριο. Στόχος είναι η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Το χρέος αυτό έχει κουρευτεί κατά 180 δις ευρώ, περίπου 80% του ΑΕΠ.

Ό,τι θα γίνει θα είναι με παραμετρικές αλλαγές που σημαίνουν μείωση δίχως να ανοίγουμε μέτωπα με αλλά κοινοβούλια. Πρέπει και οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι αλλάξαμε φάση. Το θέαμα μίας διαρκούς παρουσίας της Τρόικας στην Αθήνα δυσκολεύει τις προσπάθειες. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν έναν νέο μνημόνιο θα απογοητευθούν.

Προτεραιότητά μας είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναίνεση στα βασικά».

 

SHARE