Ερώτηση για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ – Η απάντηση Δρίτσα

AiginaΕρώτηση για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας κατέθεσαν στη Βουλή 33 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Θοδωρή Δρίτσα απαντήσεις για λάθη και καθυστερήσεις από την πλευρά αρμοδίων υπηρεσιών, την ανανέωση του διπλώματος του χειριστή, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, καθώς και τη στάση του ίδιου του Υπουργού στη διαχείριση της υπόθεσης.Η ερώτηση των Βουλευτών

“Μία εβδομάδα μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους. Αποκορύφωμα το γεγονός,  ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, αν και το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για τη σύγκρουση στις 12:30, ο 77χρονος χειριστής παρουσιάστηκε ο ίδιος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 15:30. Επί τρεις ώρες δηλαδή αφέθηκαν ανενόχλητοι να εξαφανίσουν τους συνεπιβάτες και να εγκαταλείψουν το ταχύπλοο με τον τρόπο που ήθελαν”, τονίζουν, στην ερώτησή τους, προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, οι 33 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ζητούν να ενημερωθούν:

-Γιατί υπήρξε ουσιαστική απουσία του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τη σύλληψη του δράστη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, καθώς και τη διασφάλιση των καταθέσεων άμεσα από τους συνεπιβαίνοντες αυτόπτες μάρτυρες.

-Πώς ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή προ διετίας, ενώ ο ίδιος καταθέτει, ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας; Ποιά διαδικασία ακολουθήθηκε;

-Εάν συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας-και μάλιστα με ταχύτητα εντυπωσιακή σε σχέση με την παρέμβαση του Λιμενικού. Εάν νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή.

Οι ερωτώντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι οι:

-Σίμος Κεδίκογλου.

-Όλγα Κεφαλογιάννη.

-Άδωνις Γεωργιάδης.

-Λευτέρης Αυγενάκης.

-Κώστας Τσιάρας.

-Χρήστος Κέλλας.

-Σάββας Αναστασιάδης.

-Μαρία Αντωνίου.

-Χαράλαμπος Αθανασίου.

-Θόδωρος Καράογλου.

-Αναστάσιος Δημοσχάκης.

-Θανάσης Μπούρας.

-Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

-Γιώργιος Γεωργαντάς.

-Μάνος Κόνσολας.

-Κώστας Σκρέκας.

-Βασίλης Κικίλιας.

-Δημήτρης Κυριαζίδης.

-Κώστας Τζαβάρας.

-Γεράσιμος Γιακουμάτος.

-Βασίλης Οικονόμου.

-Σοφία Βούλτεψη.

-Άννα Καραμανλή.

-Έλενα Ράπτη.

-Γιώργος Στήλιος.

-Φωτεινή Αραπατζή.

-Γιάννης Ανδριανός.

-Απόστολος Βεσυρόπουλος.

-Κώστας Βλάσης.

-Ανδρέας Κατσανιώτης.

-Μάξιμος Χαρακόπουλος.

-Νίκος Παναγιωτόπουλος και

-Νότης Μηταράκης.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

“Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους… έγκριτους εκπροσώπους της “αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας”, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας.

“Στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη Απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος”, αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει:

“Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου.”

 

SHARE