Ερωτηματικό οι αποκρατικοποιήσεις στην ενέργεια

20902147_20150221_Baltas21.limghandler

Επιμένει στο “πάγωμα” των ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν το υπουργείο του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Επαναλαμβάνω ότι έχω μέχρι σήμερα πει,» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί αφορά και την ενέργεια.

Σχολιάζοντας πάντως το σημείο του e-mail Βαρουφάκη ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να σεβαστούν τη διαδικασία όσων διαγωνισμών βρίσκονται σε εξέλιξη», ο υπουργός είναι κατηγορηματικός, επιμένοντας για μια ακόμη φορά ότι καμία ενεργειακή επιχείρηση δεν πρόκειται να πουληθεί, καμία αποκρατικοποίηση στο τομέα ευθύνης του δεν πρόκειται να περπατήσει.

Επίσης, πηγές από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ούτε το σχέδιο για το “σπάσιμο” της “μικρής” ΔΕΗ, τονίζοντας, μάλιστα, ότι ο υπουργός θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και θα καταθέσει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να ακυρωθούν οι διαδικασίες, που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

SHARE