Το Μαξίμου παίρνει αποστάσεις από την ‘επίθεση” Σκουρλέτη στον Στ. Πιτσιόρλα

pitsiorlas skourletis

UPD: Δεν καλύπτει το Μαξίμου τις επιθετικές δηλώσεις του υπουργού Π.Σκουρλέτη στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, στον Real FM.

Το Μαξίμου φαίνεται πως δεν συμμερίζεται τις απόψεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για το ΤΑΙΠΕΔ, που διατυπώθηκαν στον Real FM τυο πρωί.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα εξής:

“Το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του. Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο”.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν, την τρόικα εσωτερικού, δεν αανφέρομαι μόνο στους γνωστούς, στη ΝΔ και σε όσους την υποστηρίζουν, αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες που υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση.

ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ: Τα μμε…

 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Τα ΜΜΕ είναι γνωστό, αναφέρομαι συγκεκριμένα, μπορώ να το προσδιορίσω αν θέλετε, στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όπου θεωρείτε ότι το ΤΑΙΠΕΔ συμπεριφέρεται εξωθεσμικά; Δεν ακολουθεί τη γραμμή της κυβέρνησης;

 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ακριβώς. Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο  είναι ένας μανάτζερ ιδιωτικοποιήσεων αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε αυτό από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιστιόρλα, ο οποίος κατά την γνώμη κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης.

Και επειδή δεν έχει αξία να τα λέω αυτά στο ραδιόφωνο, προσωπικά στην επόμενη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων, την Δευτέρα μπορεί να γίνει ΚΥΣΟΙΠ, θα θέσω αυτό το ζήτημα.

Δεν μπορεί δηλαδή όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο Αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την  μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως.
ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ: Μα ο κ.Πιτσιόρλας είναι επιλογή του Πρωθυπουργού.
 

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Γίνονται και λάθη στις επιλογές αν εννοείτε αυτό, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία… Για να μη σας πω για διαρροές για μέλη της κυβέρνησης που γίνονται.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Διαρροές που γίνονται από το από το ΤΑΙΠΕΔ;
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Από το ΤΑΙΠΕΔ. Το οποίο επειδή ακριβώς διαχειρίζεται και χρήματα, αυτές πάντοτε οι διαρροές έχουν ανάγκη και από οικονομική βοήθεια.

 

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι βαρύ που λέτε κύριε υπουργέ, τι εννοείτε;
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Διαπιστώστε, κοιτάχτε τα ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών σε όλες τις εφημερίδες. Υπάρχει ένα κέντρο και επειδή έχουμε και εμπειρία να ξέρουμε πώς καμιά φορά τροφοδοτούνται τα διάφορα δημοσιεύματα.

 

TO ΠΡΩΙ

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real FM, ο υπουργός υποστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί αυτόνομα, ακριβώς όπως λειτουργούσε επί Σαμαρά.

Το θέμα αυτό θα το θέσει σε επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο κ. Πιτσιόρλας αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι καμιά φορά γίνονται και λάθη…

«Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν. Την τρόικα εσωτερικού. Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση.  Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης.

«Το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, τον οποίο τον βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κινείται σε ένα σχέδιο, έξω από αυτής της κυβέρνησης. Στην επόμενη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων θα θέσω αυτό το ζήτημα» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.

SHARE